Januari 2009

ArveboSurfend langs een hoop verkoopswebsites kom ik (alweer) een onbekende naam tegen die ooit gelegen was op een, voor iedereen, bekende plek in Mechelen.

Whisk(e)y

met categorie:  Voor zij die geregeld Goesting hebben, en het Genot vinden, in een goei glas Whisk(e)y, kunnen van nu af aan oa terecht in de Geitestraat in Mechelen.

Jeu de Boules

met categorie:  30/01/2009 : "Vismarkt wordt verkeersvrij plein met zuiderse allures"

De Keizer bakt friet!

met categorie:  

Morgen moet je beslist rond het middaguur op de Veemarkt zijn!  Want via Sven Van Haezendonck (GvA) ontving ik het volgende bericht...

(foto: Jan Smets)

Op reis in eigen stad

met categorie:  

(bericht van Herman Van Ingelgem)

Beste Mechelaars,

(Foto Jan Goovaerts)

Rijmerietjes

met categorie:  

Verkeerssignalisatie krijgt beurt.

met categorie:  

Elf werklieden van de stad zijn deze week begonnen met onderhoud en aanpassen van verkeersborden en andere signalisatie in Battel. De andere wijken en dorpen volgen later. Aan de wijkraad van Battel werd gevraagd om een handje toe te steken om problemen en wensen in kaart te brengen. (bron)

Binnenkort wordt ongetwijfeld ook aan wijkraad Centrum de vraag gesteld om een lijstje samen te stellen. En aangezien iedereen het centrum gebruikt en vele handen het werk licht maken...


Waar in het centrum moet verkeerssignalisatie gerepareerd, aangepast, verwijderd, toegevoegd, ... ?

Oproep !

met categorie:  

Vanaf 21 maart 2009 zal de Sint-Romboutstoren (her)opengesteld worden voor het publiek. Dit hoeven we jullie niet meer te vertellen. De werken vlotten en het resultaat zal de moeite zijn.

(Foto Peter Meuris)

Bij dit project hoort ook een website die de toren wereldwijd mee moet promoten. Op die website wordt de Sint-Romboutstoren gekaderd binnen het ganse netwerk van belforten die door de UNESCO erkend zijn.

Lucifer

met categorie:  

Brouwerij "Het Anker" neemt de productie van "Lucifer" over van brouwerij Moortgat uit Breendonk. De brouwers hopen al in het voorjaar het bier aan de consument te kunnen aanbieden. "Lucifer" is een bitter, blond bier van hoge gisting (8,4%).

Alweer een verrijking van het toch al niet zo slechte gamma Mechelse bieren. Cheers!

(bron: De Morgen, GVA en HLN)

Gelauwerde Champagne

Goede wijn behoeft géén krans.  En toch...

Parelend als de beste godendrank: zo was, en is Hortense.  Hortense Champagne - dé grote dame van het ballet:  een Mechelse met wereldklasse.  Beeldhouwster Frieda Marieën maakte een borstbeeld van haar; en dat zal terechtkomen in het Hof van Busleyden.  Want...Mechelen is trots op deze artistieke vrouw...

En het Willemsfonds lauwerde haar met de trofee 'Keikopken 2009'.    Hortense: Grand Cru!  zoveel is zeker!

(foto: Jan Smets - Het betreffende borstbeeld op 'Kunst op het Groot-Begijnhof - 2007)