December 2008

Gelukkig nieuwjaar

met categorie:  

gelukkig nieuwjaar voor alle bloggers vanwege de  Mechelse Paus vanaf de Grote Markt 

Dag Jos-van-den-Hoek

                                            

Jos zal met ons niet meer meegaan naar 2009...  Eergisteren heeft Jos 'adieu' gezegd aan Mechelen, en 'zijnen Hoek'...  Na een slepende ziekte heeft Jos Maes, blogger van het eerste uur, afscheid genomen van het leven.  Zijn jongere broer, Jackie Maes ('nen echten Mecheleir') bracht gisteren reeds het nieuws van zijn overlijden.  Maar Jos verdient een aparte topic...

Dag Jos... stel het wel aan de overkant!

Goede Voornemens ?

met categorie:  

Of niet ?

Stoppen met roken lukt toch niet, net zoals starten met één of ander dieet.

Dus... al die goeie voornemens dan maar, linea recta, de prullenmand in ?

:-)

Samen sterk ?

met categorie:  

Enkele maanden geleden (eigenlijk meermaals) hadden we het hier op den blog nog over de hoge immobilien prijzen in onze stad. Deze prijzen swingen echt wel de pan uit. Enkele eenverdieners die hier op deze blog vaak aktief zijn, klagen dit dan ook terecht aan. Een woning verwerven wordt moeilijk.


Af en toe heb ik dan opgeworpen om samen met een aantal mensen iets te kopen, en op die manier de kosten te delen. Allicht was ik een beetje bevooroordeeld omdat ik reeds drie jaar met succes een auto deel met andere mensen, en omdat ik zie dat dat perfect werkt.


Maar wat schrijft GVA nu vandaag ?

Kriskras door een Mechels jaar (2)

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Voor de tweede keer duik ik in de agenda van het haast voorbije jaar...  Kriskras.  Maar elk jaaroverzicht is ook een beetje subjectief, en wordt ingekleurd door eigen ervaringen, woonplaats en interresse....  Dus, ik ben er zéker van dat jullie in reacties en foto's leuke aanvullingen kunnen leveren. 

Kriskras door een Mechels jaar (1)

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Het jaar is tot op de draad versleten, en rafelt aan alle kanten.  En toch pluis ik het graag nog verder uit...

kriskras door een Mechels jaar - hier en daar laat ik wellicht een steekje vallen, en vergeet ik een loshangend draadje...  Maar vul het dan maar aan.

The Battle of Battel

met categorie:  "Terwijl de kerstlichtjes Battel versieren en een echte kerstsfeer proberen op te wekken, is er toch ook wat mis in het rustige gehucht.  Sinds enige tijd wordt het vredige Battel immers opgeschrikt door enkele incidenten.  Op enkele weken tijd werden zowel vensters van de kerk als die van het huis van CD&V oppositieleider Karel Van Butsel ingegooid.  In diens huis werden ook enkele bommetjes binnen gegooid.  Dat gebeurde ook bij de recente Chirofuif.  In de buurt van de kerk veroorzaken enkele jongeren ook nu nog steeds af en toe overlast, zeker als ze wat te veel gedronken hebben."

Voor meer info, klik hier.

Koud!

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

Back to the fifties

met categorie:  

DR.BLUE BEAT in Jeugdcentrum Metteko

Het is misschien kort dag, maar ik zag zelf heel toevallig nu pas de affiche. Morgen, zaterdag 27 december gaat Jeugdcentrum Metteko naar warmere oorden, met een Reggae Christmas concert.

Oproep

met categorie:  

(Foto Jan Smets)

Ik kreeg daarnet een oproep van Dominique Vanhaute, de huidige torenwachter van de Sint Romboutstoren van Mechelen. Wie wil/kan er in zijn archieven duiken, en helpen met oude foto's van het torenuurwerkmechanisme ?!