Juni 2008

De wereld lacht in Tivoli!

Beelden zeggen soms méér dan woorden...

Vandaag lachtte de wereld Mechelen toe...

Foto's geschoten op het Ottertrotterfestival.

(foto's: Jan Smets)

De blijde intrede van Karel de Stoute

met categorie:  

Een blijde intrede, het verwelkomen van de nieuwe vorst. Het is een beetje minder populair geworden, maar het is een aloud gebruik. In 1467 werd Karel de Stoute verwelkomd als Heer van Mechelen na de dood van zijn van zijn vader, Filips de Goede.

J.B. David schreef als relaas van de dingen het volgende in 1854. De stad bracht hulde aan de nieuwe vorst, de de vorst beloofde om de privileges aan te houden, en iedereen was gelukkig!

Malin(n)aise

met categorie:  Kent U hem : Jeroen Meus ? Ooit opgedoken in Aan tafel op TV1, in Vitaya’s De Snelle Hap, in Radio Donna’s Vrouwentongen en in magazines als Feeling en Smaak en nu al een tijdje gebombardeerd tot Leuvense Stadskok.

Kermis in de stad

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

De julifoor is sinds woensdag weer neergestreken in het Mechelse stadscentrum.  De traditie om hier in juli kermis te houden, al zo oud als de straat.  Vroeger was er ook nog een oktoberkermis, maar deze is in de loop der tijden verdwenen.

Alhoewel...

School’s out for Summer

met categorie:  


Pink Floyd zong er al over en voor Alice Cooper is het duidelijk : School’s out for Summer

En wat deden (of doen) jullie op de laatste dag van het schooljaar ?

Pinten pakken op...
-De Grote Markt
-De Vismarkt
-Stationsbuurt

...of iets anders ?

'Surfers klinken op Mechelenblogt'

met categorie:  

Vandaag stond 'ons' Mechelenblogt weerom in de krant! (Het Laatste Nieuws).   Fotograaf Marc Aerts wist ons zondag op de foto vast te leggen op het terras van de 'Boesjkammeree' waar we hebben getoast op onze derde verjaardag. 

Mooie herinnering...

Afspraak op Ottertrotter

met categorie:  

Rapporten, deliberaties, oudercontacten, sportdagen, proclamaties, slothappenings...  Ja, het schooljaar is nu écht bijna hélemaal gedaan....

De zomer kriebelt, de vakantie staat voor de deur...  En traditioneel is daar weer: het Ottertrotterfestival in het Tivolipark, op de laatste zondag van juni.  Ik hou wel van dit festival, dat  met zijn klanken, kleuren en smaken de wereld laat proeven...  Het is niet té groot, heeft een sympathieke uitstraling en een warme gemoedelijkheid.  Als de zon dit jaar van de partij is (want jammer genoeg was dit niet steeds het geval bij vorige edities), zit het volledig snor, en zal Tivoli bruisen van levenslust.  Ik zal erbij zijn!  Jij ook?

Opnieuw S.O.S Vispop!

Na de succesvolle editie van vorig jaar, vindt op vrijdag 22 augustus, aan de vooravond van Maanrock dus, de tweede editie van SOS Vispop plaats, op... de Vismarkt. De opbrengst gaat dit jaar naar SOS Hulpbetoon, de Mechelse voedselbank'.

SweetCoffee [c] Sweetcoffee