April 2007

Nona

met categorie:  
Nona
Ik las vandaag in het Nieuwblad:

MECHELEN - Kunstencentrum nOna heeft de gebouwen aan de Begijnenstraat en een deel van het eigendom aan de IJzerenleen in erfpacht gekregen van de stad. De gemeenteraad keurde deze overeenkomst goed. Het kunstencentrum kan er minstens de volgende 27jaar culturele, artistieke en maatschappelijke activiteiten organiseren.


Weet hier iemand meer van ? Krijgen we binnenkort een ingang van Nona aan de IJzerenleen ?

Verminnens ode aan Brussel & de Wereld

met categorie:  
Johan Verminnen - foto (c) Lieve Blanquart
Johan Verminnen nam zijn aandachtige Mechelse publiek in de volle stadsschouwburg mee van Brussel naar de Wereld. Het verhaal van Johan Verminnen, in liedjes, over zijn vertrek uit Wemmel, de randgemeente waar hij geboren werd, naar Brussel én van Brussel naar de wereld. Over hoe hij door contacten met andere culturen zijn blik op mensen en dingen verruimde en zijn leven een definitieve wending gaf. Zijn moeder, over wie hij in 2004 de tedere en succesvolle familiekroniek Prinses van het Pajottenland schreef, deed hem dat veertig jaar voordien al voor...

Brussel, Wemmel, Latem en een kleine introspectie over 's mans rijke carrièrre, steevast gekruid met een flinke dosis humor en niet wars van enige relativeringskunst, dàt én muziek die staat als een huis, was waar het Mechelse publiek zaterdag 28.04 op verwend werd.

De immer sympathieke Verminnen, ondanks 'halsproblemen' ("nen dikke nek hàd ik al, nu ook nog ne stijve") in bloedvorm, nam ons mee op een muzikale trip doorheen zijn levensgeschiedenis en ervaringen, met als uitgangspunt toch telkens weer 'zijn' Brussel.

YouTube

met categorie:  
Gevonden op YouTube :

Jo Haazen aan het werk !

Enjoy

Met Belgerinkel naar de winkel en afvalarm naar huis

met categorie:  
Mechelen neemt reeds voor de zesde keer deel aan de nationale campagne ‘Met Belgerinkel naar de winkel’ maar voegt daar dit jaar ‘… en afvalarm naar huis’ aan toe.

De stad en IGEMO hebben de handen in elkaar geslagen om de fiets als vervoersmiddel bij uitstek te promoten en om afvalarm winkelen te stimuleren. De actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel … en afvalarm naar huis’ wil de mensen belonen die hun boodschappen met de fiets doen en tevens aandacht hebben om de afvalberg van wegwerpverpakkingen te verkleinen. De actie loopt van 28 april tot 16 juni 2007 en de prijzenpot heeft een waarde van maar liefst 8700 EUR. Hoe de actie in zijn werk gaat, welke winkels er deelnemen en het wedstrijdreglement vind je op www.igemo.be
bron: webstek stad Mechelen

Frituur Paula stelt nieuwe show voor in Perron M

met categorie:  
Frituur Paula

Zondag 29 april, vanaf 21 uur, is Perron M 'the place to be'. Het prettige gestoorde Mechelse Frituur Paula stelt er dan zijn nieuwe show voor. Het reeds bekende repertoire dat put uit classics van de seventies, eighties en nineties werd aangevuld met 16 nummers, gaande van Fleetwood Mac tot Faithless..

Verwacht u aan iets 'speciaals' in Perron M. Het frituur speelt in "XL-formaat", dat wil zeggen: aangevuld met de Vaganee Ventilatoren (blaers), bovendien worden special guests beloofd, waaronder een 'bekende naam uit de jazzwereld'.

Kaarten in vvk kosten € 8 , aan de kassa betaalt u € 10, indien in bezit van flyer: € 9.

Webstek Frituur Paula: www.frituurpaula.be

Het frietkot

met categorie:  
Toen ik vanmiddag met de fiets aan de Graaf Van Egmontstraat passeerde zag ik dat Frituur Veemarkt bijna tot het verleden behoorde. Weer een frietkarreke en een brok nostalgie die uit Mechelen verdwijnt ....


(foto:Jan Goovaerts)

Mechelse fotograaf post zijn 2000e foto met Mechelen in de hoofdrol

met categorie:  
Jan Smets, de foto-ambassadeur van onze stad heeft zijn 2000e foto over Mechelen gepost.

2000
(c) Jan Smets

Twee-duizend foto's dat is een heleboel, elke dag 1 bijvoorbeeld en dan ben je toch wel bijna 5.5 jaar bezig. Ik weet niet wanneer Jan al die foto's schiet, want weinig mensen hebben hem aan het werk gezien. (Hier en daar een vroege vogel of een nachtraaf hebben hem wel als eens een keer gespot, als hij aan het fotograferen is. Sommigen vermoeden dat hij op een skateboard toeslaat.)

We wensen hem en onze stad nog vele JanS foto's toe.

Lord Nelson... Toen en nu...

met categorie:  
Als aanvulling op de post van Peter:
twee foto's: de Lord Nelson in betere tijden...,
en na de brand van vannacht...


(foto: Jan Smets)


(foto: Jan Smets)

Lord Nelson is niet meer ...

met categorie:  
Lord Nelson brandt af
(foto Peter Meuris)

Vannacht is de Taverne Lord Nelson afgebrand. Het geheel laat een troosteloze indruk na. Vanmorgen was de brandweer al hun werktuigen aan het opruimen en de politie had een perimeter afgebakend.

Het vuur ontstond rond 3 uur op de eerste verdieping van taverne Lord Nelson aan de Wollemarkt, pal onder de Sint-Romboutstoren. Het aanpalende café 't Klapgat heeft waterschade geleden. Ook een Italiaans restaurant aan de andere kant van de taverne raakte zwaar beschadigd. De taverne is grotendeels verwoest. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een kortsluiting in de keuken. (volgens VRTnieuws.net)

Weerom een gezellige taverne die de Mechelaars voor geruime tijd moeten missen ...

Thuis Marokkaans eten

met categorie:  
Hallo iedereen

Tajine
Ik heb gezien dat Mechelaars toch wel graag Marokkaans eten. Dus heb ik iets leuk bedacht.
Al de mensen die graag eens gasten uitnodigen of een feestje willen geven thuis of in een zaal. Kunnen mij contacteren.
Ik maak alles klaar. Ook voor eventueel barbeques. Dus aarzel niet om mij te contacteren.
Dit allemaal voor een zeer betaalbare prijs.

kookvooru@hotmail.com