September 2006

Flickr-fotografen zetten Mechelen op de foto!

met categorie:  

(foto:Jan Smets)

Op zaterdag 30 september was het dan eindelijk zover:
de langverwachte Flickrmeeting, georganiseerd door Mechelse Bloggers, Peter Meuris, Floris Lambrechts, Frank Thys en Jan Smets, ging door - onder een deugdoende overuren-kloppende septemberzon,
en in een vriendschappelijke, sympathieke sfeer...
Nederlandse en Vlaamse amateurfotografen verbroederden in de schaduw van Sint-Rombouts....
Het resultaat van dit treffen is vereeuwigd in tientallen en tientallen foto's!

(Fotos zijn HIER te vinden.)

(foto: Jan Smets)

Zeg ze eens ongehinderd je gedacht.

met categorie:  

Al eens bij stil gestaan dat De Post je een handig middel biedt om subtiel je donkerste gevoelens diets te maken.

Niemand kan het je dan kwalijk nemen dat je hem een EZEL, Domme Gans, Dwaze KIP, Varken of Lompe GEIT noemt.

SoFa LIVE - Sjarel "Bizjoe" Van den Bergh!

met categorie:  
Sjarel
Donderdagavond (28.09)... Klokslag 21 uur. We komen het méér dan gezellige café "SoFa" binnen en Sjarel Van den Bergh zet net Steve Miller's "The Joker" in... Jaja... Mechelen's bard, bezieler van Bizjoe, - weet u nog wel? - , speelde een méér dan interessante akoestische set in café SoFa, vanavond! Een intiem, maar super intens concert, dat kon tellen...

Van den Bergh's idolen James Taylor en Bob Dylan maar ook Raymond van het Groenewoud en natuurlijk nummers van zijn eigen geeseskind "Bizjoe" stonden op het enorm boeiende programma....

verkiezing

met categorie:  
Hei Bloggers.Is de politiek in Mechelen ook zoo vuil dan hier in de States.Het maakt mij ziek om naar die Kandidaten te luister.Zij betichten hun tegenparty voor alles onder de zon.Wij moeten in Nov.ook gaan kiezen.veel beloven,maar weinig voorbrengen.

Hoe kleurt Mechelen morgen de dag?

met categorie:  


(foto: Jan Smets - vrijdagavond 22 september, rond 20.30 u)

Hoe ziet 'ons' Mechelen er morgen uit...
...om even over te mijmeren...
- zonder meer -

Prehistorische kano terug naar Mechelen?

met categorie:  
Zonder mij te willen mengen in de verkiezingscampagne lijkt dit mij een waardevol initiatief.

Greet Geypen, historica van opleiding, pleit voor de terugkeer van een unieke boomstamkano naar Mechelen. De tweeduizend jaar oude boot werd een eeuw geleden opgegraven in de wijk Nekkerspoel en ligt nu weg te rotten in een depot van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in het Brusselse Jubelpark. "De prauw hoort thuis in museum Brusselpoort", zegt Geypen.

De kano werd, samen met de restanten van een vijftal huizen, werktuigen en botmateriaal, opgegraven in 1904 bij het kanaliseren van de Spuibeek achter kasteel De Borcht. De spectaculaire vondst werd tot voor kort nog permanent tentoongesteld in Brussel, maar ligt nu in een kelder van de Koninklijke Musea. Mechelaar Erwin Horckmans las erover in een geschiedenisboek en historica Greet Geypen trok op onderzoek.

"Volgens de laatste berichten zou de kano in zeer slechte staat verkeren. De boot ligt letterlijk weg te rotten in een opslagloods van het museum. De vondst is echter uniek in Europa. In Engeland zouden ze er speciaal een museum voor bouwen. Wij moeten trots zijn op dit erfgoed en er alles aan doen om die prauw te restaureren en weer naar Mechelen te halen. Het zou voor onze stad toeristische een meerwaarde betekenen."
Kano Nekkerspoel

fotos

met categorie:  
hello,Jan.

Ik heb zoojuist nogeens AL uw fotos bekeken,ik gevoelde mij een beetje homesick,ik moet altijd mijn Map van Mechelen bij mij hebben,want ik kan al die straatnamen niet herrineren,ik denk dat erveel straten zijn waarvan ik de naam nooit van gekent heb.Wij speelde daar,lopen of rijden met onze velo door die straten ,maar dat wilt niet zeggen dat wij al die namen kende.Jan als ge nog eens op de Groete Met komt,neemt eens een foto van de Cafe Royal,

Ik hoop dat ik geen last heb om dat te posten,

Louis.

Nog hoop voor 'Bieren Jacobs'?

met categorie:  
Héél onlangs kwam ik al fietsend door de Stassartstraat gereden...
En, met m'n camera in aanslag, merkte ik dat het glasraam van het hoekpand van deze straat met de Heembeemd, in 'serieus' verval verkeert...'Bieren Jacob' - een brouwerij, ooit op de Olivetenvest gelegen...
Kan de klok teruggedraaid worden?
Kan dit knappe glasraam gered worden?

Laat het ons hopen!
Ook dit is Mechels cultuurpatrimonium!


(foto's: Jan Smets)Plat Mechels

met categorie:  
hei Bloggers.ik ga da nogis probeire.dadis de 4keer,Jackie Maes is motrug plat mechels ant liere.Ik do reidelrk goa,denkik want a hei moa nen diplom opgesteurt,Ik hoap dakik da kan poste.dr Loewee.

Restauratie Molenhuis in Mechelen van start

met categorie:  

(foto:Jan Smets)

Volgende maand gaat men eindelijk van start met de restauratie van het Molenhuis aan de ingang van de Kruidtuin.

Bijna twee decennia lang al spreekt men in de Dijlestad over de restauratie van het gebouw, maar steeds weer duiken er 'hindernissen' op.

Het is de bedoeling om het gebouw, dat dateert uit 1666 en al jaren leeg staat, weer wind- en waterdicht te maken. De duur van de werkzaamheden wordt geraamd op 240 werkdagen aldus schepen Timmermans.

De kostprijs van de restauratie bedraagt 634.000 euro waarvan de stad 144.000 dient te betalen, het overige deel wordt door de Vlaamse regering bijgepast. Het oorspronkelijke plan van enkele jaren geleden om in het Molenhuis een horecazaak te huisvesten blijft behouden.

(Bron Radio Reflex)