Oktober 2005

Nieuws 31/10/2005

met categorie:  

* Mechelse politiechef vangt dieven

* 'Vogelgriep-maatregelen' ook in Mechelen.

* Kerels opgepakt in Mechelen
* Mechelse politiechef vangt dieven

Nadat burgemeester Bart Somers een tweetal weken geleden zelf twee handtasdieven bij de kraag wist te vatten kon de Mechelse korpschef niet achterblijven.

e-mechelen

met categorie:  
Iedereen van ons kent ondertussen wel de Mechelen Blogt-site.

We bezoeken regelmatig de officiële site van de Stad Mechelen , kopen online onze tickets voor de voorstellingen van het Cultureel Centrum en bekijken het culturele aanbod van onze Stad in Vrouwenhanden via het beeldscherm.

Kortom, Mechelen heeft haar afslag op de elektronische snelweg duidelijk niet gemist.

Welke sites over Mechelen in de breedste zin van het woord kan jij nog aanbevelen ? Zijn er nog Mechelse internetpareltjes te ontdekken ?

Maar de Stad gaat nog een stapje verder...

De iPod-generatie loopt vandaag storm voor het fenomeen van de podcasts: korte radioprogramma's , vaak gemaakt door bestaande radiozenders, maar ook heel vaak door amateurs, die je kan downloaden op je pc of iPod. Podcasts zijn een relatief nieuw fenomeen en worden steeds maar populairder.

De eerste mechelse podcast-afleveringen zijn dan ook een feit: wie nog even wil nagenieten van de zomer en Maanrock kan dat nu in beeld en geluid dankzij de podcastsite van de Stad.

De volgende podcast wordt alvast gewijd aan het Huis van de Mechelaar. Aangezien de jongens (en meisjes?) van de ICT-diensten ongetwijfeld meelezen, is de vraag :

wat zou nu nog eens een goed (Mechels) onderwerp zijn voor zo'n elektronisch radio- of tv-programma ?

Verrassend vrouwelijk

met categorie:  
Daarstraks kreeg ik een uitnodiging in m'n handen gestopt van Annemie Van Aerschot, een goeie vriendin, die de laatste jaren erg verdienstelijk werk levert op het gebied van aquarel. En hoewel ik me op dat terrein ook graag uitleef, moet ik toegeven dat ik op Annemie toch af en toe 'gezond jaloers' ben... (sorry Annemie, want dit 'bewierroken' is écht jouw stijl niet - maar, voilà, ik doe het toch!).
Samen met een aantal andere exposanten stelt ze ten toon in de Academie voor Beeldende Kunsten. En dit van 17 november tot en met 18 december.
Zowel de ateliers schilderkunst als textielkunst en keramiek, brengen hun werk naar voor, onder de titel: VERRASSEND VROUWELIJK.
Dus, helemaal in de thematiek van dit wonderbare najaar voor Mechelen.
Ik ga zéker eens een kijkje nemen... voor Annemie natuurlijk, maar ook voor al die anderen, voor Nina en Emilie, voor Jade en Christiane, voor Magda en Trees, voor Sheila en Rit, voor isabelle en Johanna, voor Lydia en Marjo...
Maar... ook voor Marc en Claude, voor Johan en Ward, en...
Ik denk dat het méér dan de moeite is.
(ma-do: 9-21 uur; za-zo: 9-12; vrijdag gesloten).
Ga JIJ ook?

Nieuws 29-30/10/2005

met categorie:  
29/10/2005

* Plannen Telenet Mechelen

* Overvallers opgepakt in Mechelen

* Nieuwe motoren politie Mechelen

30/10/2005

* Mechelen 5,3 miljoen euro overschot

* Heraanleg Battelsesteenweg in Mechelen

Mechelen Zweet!

met categorie:  
Haast surrealistisch. Eind oktober, bijna november. 18 graden, 19 graden, 20 graden... Menig Mechelaar genoot afgelopen dagen van een Margriet of andere gerstenat, of frisdrank op een terrasje op de "groete mét", onder den toren, op de vismarkt, aan het station, aan het nieuwwerk of elders.. Het lijkt wel of de herfst de wacht aangezegd gekregen heeft, we konden genieten van een bijzonder aangename, warme en vaak zonnige maand oktober. De Mechelse horeca kan er maar goed bij varen!

En het goed humeur van allen ook ;-)

Al lijkt nu wel de herfst echt op komst te zijn?
Alhoewel?

Over Wijn, Water en Coca-cola

met categorie:  
Mijn vader zaliger was een absoluut wijnliefhebber en een heel goed wijnkenner, hij beschikte dan ook over een fantastische verzameling van dat heerlijk nat in zijn wijnkelder! Zijn boekenkast stond vol met gespecialiseerde boeken over de verschillende wijnsoorten, er was één boek bij met de titel "Wijn als Medicijn" en daar zou hij later gretig gebruik van maken om toch zijn glaasje wijn te blijven drinken wanneer hij de raad kreeg om als hartpatiënt minder wijn te drinken.
In ieder geval voor zover ik weet, dronk mijn vader nooit Coca-cola maar het klinkt misschien heel eigenaardig maar later in het rusthuis, heeft hij wel Coca-cola leren drinken als remedie wanneer hij zich wat mottig of slapjes voelde. Nu dit als inleiding om te vertellen dat ik een artikel heb gelezen op 'Antwerpen Blogt' dat ik wel heel interessant vind om te vermelden. Dat water drinken gezond is dat weten we natuurlijk allemaal, of het lekker is dat is iets anders, maar dat Coca-cola ook voor veel andere zaken kan worden gebruikt, dat is toch wel interessant om weten.

Water in de straten ...deel II

met categorie:  
De Melaan
De melaan wordt aangelegd en wel rekening houdend met de volgende timing:

- FASE 1: Vanaf 2 november wordt gestart met het kappen van alle hoogstammige bomen op de Melaan en het Jef Denynplein langs de kant van het cultuurcentrum. Vanaf dan is de Melaan verkeersvrij. Deze werken op eindigen op vrijdag 4 november. De doorgang tussen Armen Clarenstraat en Minderbroedersgang blijft behouden.

- FASE 2: Vanaf maandag 7 november wordt gestart met de uitbraak van de rijweg tussen de Thaborstraat en de Arme Clarenstraat voor het leggen van rioleringen. Deze werken eindigen eind november.

- FASE 3: Eind november, begin december krijgt het Jef Denynplein een nieuwe hoofdriolering en wordt er gestart met de uitbraak van het kruispunt Arme Clarenstraat, Melaan en Jef Denynplein.

U wordt natuurlijk als eerst op de hoogte gehouden ...

Nieuws 27/10/2005

met categorie:  
* Vervuiling op Leuvense vaart in Mechelen

* Gevat dankzij camera in Mechelen

* Technopolis verwelkomt anderhalf miljoenste bezoeker

* 25 000ste bezoeker voor "Dames met Klasse"

* Metaalsector gaat plat in de grote Mechelse regio

* Grote hinder bij De Lijn regio Mechelen

* Supermarktketen Carrefour blijft geopend

NIeuws 26/10/2005

met categorie:  

* Vakbondsactie aan Belgacomwinkel

* Nord Deutsche Rundfunk maakt reportage over Mechelen

'Ons Margriet': de Grootste?

met categorie:  
Lieve collega's Mechelaars,
Een paar dagen geleden is de lijst met tien namen van bekende Belgen die gaan strijden om de allergrootste te worden, bekend gemaakt. Nu moet ik zeggen dat ik het een redelijk kunstmatig lijstje vind (hoe kan je nu in godsnaam Merckx vergelijken met Damiaan - om maar iets te zeggen; appelen vergelijk je ook niet met citroenen...).
Wat me ook opviel is het feit dat geen enkele vrouw wist door te dringen tot dit erelijstje?! Merkwaardig, en niet erg eerlijk tegenover de dames...
En toch - ook al heb ik een wat dubbel gevoel bij zulke lijstjes en verkiezingen - wil ik bij deze toch effe 'meedoen' in de marge van deze hype.
Deze morgen publiceerde Gazet van Antwerpen een alternatief lijstje met 1O sterke madammen. En iedereen kan hieruit de grootste vrouw kiezen.
Tussen deze tien staat ook ons aller Margareta van Oostenrijk .
Het kan toch niet anders dan dat elke Mechelaar nu massaal reageert op www.gva.be, om onze ouwe vorstin naar de nummer 1 plaats te duwen.
Zij, die voor Mechelen zo enorm belangrijk was - Zij die ons zo een fantastisch najaar bezorgt - Zij die 'ons aller Mechelaars moeder en geliefde' is, verdient om op het ereschavotje te staan.
Dus: als de bliksem reageren!!!