Hof van Busleyden en De Garage heropenen met 2 nieuwe tentoonstellingen

  (foto's: Jan Smets)

Nee: veel 'mogen' we nog niet.  Onze bewegingsvrijheid is nog beknot.  Maar...het komt allemaal wel goed.  Nu nog wat voorzichtig blijven om een derde golf te vermijden.  Ondertussen kunnen we dan dingen doen die we anders misschien te weinig doen: wandelen in die mooie natuurgebieden die Mechelen rijk is, of...een museum binnen lopen.  En zoals ik het gisteren nog hoorde bij de heropening van 'Het Kunstuur': kunst kan vertroosting geven.  Het is een waarheid als een koe.  Ik ben bezitter van een Museumpas, en ik zo'n pas iedereen aanraden.  Werkelijk: hiermee krijg je waar voor jouw geld!  Tip: leg hem misschien eens onder de Kerstboom.  Het is alleszins een leuk en origineel cadeau.  Gisteren kreeg ik de info doorgespeeld dat de looptijd van de museumpas op pauze werd gezet vanaf 1 november.  De resterende looptijd van deze 'jaar-pas' start pas terug wanneer opnieuw een museum wordt bezocht.  Mooi toch! 

Dit terzijde.  Ook Museum Hof van Busleyden en De Garage openden gisteren opnieuw de deuren.  Coronaproof uiteraardTwee kunsttentoonstellingen die normaal gezien eind oktober van start zouden zijn gegaan, zijn dus nu te bezoeken.  Twee expo's die het sterk gevulde aanbod van hedendaagse kunst in onze stad aanvullen.  Aanrader!

 

 

In de eerste expo zet Sergio De Beukelaer een sterk artistiek statement neer.  De tentoonstelling is te bekijken in het Cultuurcentrum.  Opvallend hoe kleurrijke, strakke en geometrische vormen schijnbare tegenstellingen verenigen.  Via het originele concept van de fat canvas - een driedimensioneel schilderij - doorbreekt de kunstenaar de grenzen van de klassieke schilderkunst.  De werken van De Beukelaer zorgen voor een sterke visuele impact.  Geen bezoeker zal er onbewogen bij blijven.

Deze expo kan je bezoeken tot 21 maart.

 

 

De tweede expo laat werken van Cindy Wright zien en werd betiteld als 'Eye To Eye'.  Hij valt te bekijken in het Hof van Busleyden.    Een reeks van tien houtskooltekeningen van evenveel schedels zullen meer dan de aandacht trekken.  Een elfde tekening vervolledigt deze serie.  Via haar werk stelt de kunstenares vragen over eindigheid en kwetsbaarheid, over onze omgang met de dood en over de toekomst van onze samenleving.  Het museum zelf grijpt deze expo aan als gelegenheid om de betekenis van deze thema's verder uit te diepen.  Samen met de kunstenares staan curatoren Koen Leemans, Hannah Itterbeke en Samuel Mareel stil bij drie topstukken uit het museum.  Ze nodigen de bezoeker uit om met een andere blik te kijken naar het taboe rond sterfelijkheid en de betekenis van de schedel vandaag en in de renaissance.

Tot 17 januari is deze expo te bezoeken.

 

 

 

Maar er is méér aan 'kunst te beleven' in onze stad.  Niet minder dan vijf hedendaagse expo's kan je bezoeken.  Naast de net vernoemde kunstenaars werden de tentoonstellingen van Main Florin, Stefan Serneels en Xavier Noiret-Thomé verlengd tot 14 februari.

 

Een ticket voor de in totaal vijf lopende tentoonstellingen in Busleyden, De Garage en het Cultuurcentrum kost 12 euro.

Meer info kan je hier opsnorren:

www.hofvanbusleyden.be