ontmaskerende waarheid...

met categorie:  

(foto: Jan Smets.  Wijkgezondheidscentrum Wel en Wee, Wollemarkt)

Ja, we hebben heel wat redenen om te zeuren, ons rotslecht te voelen, ontmoedigd te zijn en onzeker te wezen over de toekomst.  De dagen worden korter en donkerder en we mogen een kruis maken over leuke plannen, feestjes en gezellige uitjes.  Perspectief zien we voorlopig niet of weinig.  Dat verdomde virus zet een domper op onze dromen.  Er is angst voor onze gezondheid.  We vrezen dat heel wat over kop dreigt te gaan als dit alles nog lang duurt.  

We zitten allemaal in datzelfde zwalpende schuitje.  Sommigen zijn wat zee-zieker dan de anderen.  Enkelen dreigen overboord te vallen.  Het is geen pretje om nu de stormen te moeten trotseren...

Het is allemaal waar.  En toch moeten we verder varen.  Alle hens aan dek.  Samen, solidair, moedig en veerkrachtig.  Het kan niet anders.  Eens bereiken we wel de veilige haven.  Maar voor we kunnen aanmeren moeten we mekaars hoofd boven water houden. 

Misschien moeten we mekaar wat meer bemoedigen; wat meer glimlachen naar mekaar.  Daarstraks las ik deze zin op het raam van Wijkgezondheidscentrum Wel & Wee op de Wollemarkt...

 

Waar de ogen glimlachen glimlacht het hart...

 

Deze dagen zien we geen mondhoeken lachend krullen.

Maar onze ogen kunnen ook 'spreken'. 

Waar de ogen glimlachen glimlacht het hart: het is een waarheid als een koe. 

Het is een alles ontmaskerende waarheid.

Ontwapenend.

 

 

 

 

en misschien is dit gedicht - 'Pandemie' van Ilja Leonard Pfeiffer, wel heel passend nu...  Ik 'projecteerde' het op een foto van mij, geschoten op de IJzerenleen...

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig hebben we MechelenBlogt nog...

:-)

Elk nadeel heb zijn voordeel.  Als de familie niet naar het restaurant kan in deze corona-dagen, laat het restaurant tot U komen !

In steden zoals New York City zijn er topchefs die hun geld niet langer steken in onmenselijk dure etablissementen om mensen te ontvangen.  Ze kopen een trailer, stouwen het vol met de betere fornuis-apparatuur en gaan ermee op een plein staan in de stad.  Niks koud bereide takeaway dat ge zelf nog moet opwarmen, maar een warme maaltijd zoals de chef het wilt, maakt en serveert en zalig verorberen nabij Central Park.
 
Dus waarom niet een chef uitnodigen naar je Mechelse bubbel ?  Terwijl de familie in hun bubbel in de eetkamer zit, gaat de chef aan de slag in uw keuken.  Misschien kan hij een maaltijd toveren met wat U in uw ijskast of diepvriezer heeft zitten of hij brengt zijn eigen ingrediënten mee.  En moest uw elektrisch vuur wat te traag opwarmen voor een top-chef, dan zou hij zijn eigen gasbrandertje in zijn trailer kunnen hebben zitten.
 
Ge betaalt zoals in een restaurant en ge steunt de locale horeca !  En de chef zou kunnen zorgen voor een snel-vaat-was-straat in zijn trailer zodat - na enkele minuten - uw borden en glazen opnieuw proper zijn.
 
Een restaurant-belevenis bij U thuis dat ge niet moet gaan vergelijken met een rondtrekkende frituur-, hamburger-of braadkippencamionet.  
 
Nu enkel nog uitkijken naar een mooie Citroën HY en naar een Mechelse topchef die mijn idee wel genegen is !