Bloot

met categorie:  
Ons Mechelen, een parel aan de Dijle met een dikke 85.000 inwoners.  Ieder met zijn lach en zijn traan.  Een stel klagers en zagers, maar ook (goed)lachers, (brugge)bouwers, medeleviërs en... een stel weirdo's.   Alhoewel.
 
Enkele dagen geleden was er dat leuk berichtje uit het verre en onooglijke Turnhout waar een vrouwelijke tuinkabouter met blote borsten   ophef maakte.   Betty , die tuinkabouter dus, staat  daar in een voortuintje.  En plein public en daar zijn haar buren niet van gediend want ze schakelden de gemeenschapswachten in.  Alhoewel de eigenaar Betty wilt laten staan en hij ze niet wilt verhuizen naar zijn achtertuin zal dit wel uitlopen op... een GAS-boete .
 
Nu, heden ten dage en hier in ons kleine Mechelen, la même chose, want die Betty heeft een zusje op… onze Battelsesteenweg !  En of dat nog niet genoeg is heeft deze Betty het gezelschap van twee blote piemel-tuinkabouters en… twee blote piemels (met een rood strikje) .  Dus gaan we eens Googlestreetviewen waar   Wannes Vansina en David Legreve   dit tafereeltje hebben gevonden.   Hier is het.
 
 
In 2013 stond Betty vermoedelijk nog   achter de zonnebloemen   maar in 2017 kon iedereen ze bewonderen.  De piemels zullen recenter zijn aangeplant geweest.
 
Dit bericht heeft niet de intentie om alle perverten richting Battelsesteenweg te sturen.  Mechelaars zijn wel wat meer gewoon.  Je hebt de dansende Cellekens in de Minderbroedersgang , het zot geweld aan de Plaisancebrug , de drie maagdekens (met eullese gefriseerd ‘aar) in de Lange Schipstraat en de blote ruit-madam op de Korenmarkt .   Dus why bother ?
 
 
   
 
 
Het is weer eens wat anders dan   die eeuwige sanseveria’s   achter een voorste raam.  En het is in den trant zoals die beeldjes op de Haverwerf maar dat is daar een heel pak minder pikant want we willen nu eenmaal   geen gillende en weglopende  toeristen !    :-D
 
Foto’s Gimycko
 
Blijft de vraag wat wel en niet kan in deze   multiculturele tijden .  Zijn we terug zo preuts geworden dat daar een “gemeenschapswacht” zijn oordeel moet over gaan vellen ?  Hoog tijd om de wijze wijkagent terug op te waarderen want die kent nu eenmaal de gevoeligheden van zijn buurt. 
 
Als leuke uitsmijter blijkt dat het tuincenter die deze Betty’s verkoopt in de wolken is met zoveel gratis reclame .  En ook dat onze “preventieschepen” er helemaal geen punt van maakt.
 
Voor zij die er niet genoeg van krijgen :
x YT : Ram Jam - Black Betty
x News Update : In NL wordt het al " Kaboutergate in Mechelen " genoemd - Go figure.