Moordmachine keert weer naar Mechelen...

met categorie:  

 

Mechelen heeft de laatste jaren een stevige reputatie opgebouwd als inspirerende biotoop voor misdaadauteurs.  Het hoeft dus niet altijd en alleen maar te gaan over Brugge en Aspe. Onze stad biedt ook een bloedstollend decor waartegen thrillerschrijvers al hun fantasie kunnen botvieren.  Natuurlijk denk je misschien in de eerste plaats aan de betreurde Luc Deflo, die jarenlang in Brussel woonde, maar afkomstig was van de Mechelse Hanswijkenhoek. En daarnaast heb je Sterre Carron, wonend in Sint-Katelijne-Waver.  Haar populaire misdaadromans spelen zich eveneens af in en rond onze stad.  Een auteur die dit trio heel zeker met brio mag vervoegen is Raymond Rombout.  En zeg nu zelf: met een achternaam als deze moet je zeker scoren bij ons - Maneblussers.  Dat doet hij uiteraard niet slechts met zijn naam.  Zijn boeken horen zeker op de plank bij elke liefhebber van het genre.  En dat zijn er niet weinig!  Zopas rolde zijn vierde thriller van de drukpers: weerom een misdaadroman waarin actieheld  Arturo Dias een hoofdrol speelt.  'De zalige moordenaar' neemt je mee naar onze stad voor een wervelend en erg spannend verhaal.  De cover is alvast veelbelovend.  Onze stad lijkt stilaan te verdrinken onder het druipende bloed... Nou, nou...

 

Raymond Rombout is niet aan zijn proefstuk toe.  Met zijn vorige boeken wist hij alvast te scoren.

 

 

Raymond werd 66 jaar geleden niet in Mechelen geboren, maar wel in Borgerhout.  Toch groeide hij op in onze stad waar hij schoolliep in het Atheneum.  Later trok hij naar Antwerpen  (A1-Public Relations PIVA), maar hij sneuvelde in zijn tweede jaar.  Aan de avondschool Grafische Kunsten van Sint-Lucas studeerde hij drie jaar.

Sinds 1980 was de nu op een boogscheut van Mechelen - in Weerde (Zemst) - wonende auteur bedrijfsjournalist en redacteur voor het NMBS-tijdschrift 'Het Spoor'.

Het schrijven zat hem altijd al in het bloed, en zo was hij ook redacteur voor Teek, Het Nieuwsblad en Belga.  Daarnaast was Raymond ook nog columnist, journalist en recensent voor crimezone.nl...  En... auteur van de interviewreeks Vlaanderen thrilt.

Raymond Rombout: een bezige bij dus!

Bovendien is Raymond dé expert wat James Bond betreft.  Over dit fenomeen schreef hij in het verleden niet minder dan vier boeken!

Met der Arturo Dias-reeks waagde Raymond zich ook op het misdaadgenre.  Vier boeken heeft hij nu reeds op zijn actief.  De eerste drie gooiden alvast hoge ogen, en je mag er zeker van zijn dat nummer vier dit ook zal doen.

'Kunstroof' kwam uit in 2012.  'Damse Dagen' volgde drie jaar later en 'Rosia Montana' verscheen in 2017.

 

 

                                        

 

Nu is er dus 'De zalige moordenaar'.  Een nagelbijter- vlot geschreven én met een doordachte plot!

In dit razend spannende boek komt Arturo Dias op het spoor van een moordmachine die Mechelen in de ban houdt.  Arturo, die worstelt met een gekneusd verleden en allergisch is voor onrecht komt er oog in oog mee te staan.

 

Een door het leger getrainde moordmachine keert terug van een buitenlandse missie en dan slaan de stoppen allemaal door.  Deze eerste seriemoordenaar in onze stad zet een intellectueel spelletje op met de recherche.

Mark Van Lancker was één van de paracommando's die in 1994 werd neergeschoten in Rwanda en voor dood achtergelaten.  Maar op het moment dat hij zijn eigen leven weer in handen neemt, start de genocide in dit Afrikaanse land.  Mark is getuige hoe iedereen om hem heen moordt en rooft.  Hij merkt dat het hem totaal niets doet. 

Hij keert weer naar ons land...  naar Mechelen...

Jaren later krijgt Mark te horen dat hij maar drie maanden meer te leven heeft.  Eest reageert hij gelaten, maar hij wil nog één krachttoer verwezenlijken, beseffende dat hij maar één talent heeft: meedogenloos moorden.  Niet zomaar moorden.  Er moet structuur in zijn daden zitten.  Een onopvallende rode draad waarmee hij de onderzoekers kan uitdagen en hun scherpzinnigheid kan testen....  Dat lijkt te lukken, totdaty Arturo Dias zijn pad kruist...

 

De plot is origineel en Raymond hanteert een creatieve, scherpzinnige en soms ook humorisch taal.  De boeken rond Arturo Dias kennen een stijgend scucces.  Ze zijn tegelijkertijd realistisch, doortastend, meevoelend en bevlogen.

 

 

Het boek werd uitgebracht door Uitgeverij StoryLand. 

Deze paperback van 406 bladzijden kost 19,95 Euro.

De mooie boekomslag werd gemaakt door MaryDesDesigns - winnaar van meer dan 28 internationale designwedstrijden.

StoryLand is een volwaardige uitgeverij die dezelfde en meer diensten levert dan een doorsnee gevestigfe uitgeverij.  Ze werkt in opdracht van de ateur die daardoor niet alleen de controle heeft over zijn boek maar ook de rechten en 100 % van de winst. Dit boek is dus een gezamenlijk project van de uitgeverij en Raymond Rombout.  De uitgeverij schiet het grootste deel van de kosten van het projcet voor en recupereert dit van de eerste inkomsten.  StoryLand levert zo een gepersonaliseerde aanpak.  Elk boek heeft een andere benadering nodig, en daarin is StoryLand bijzonder flexibel en dit bewees de uitgeverij al meerdere keren.

 

En nu?

Spoorslags naar jouw favoriete Mechelse boekhandel!!