onze Mercado: tempel van smaak!

met categorie:  

 

 

(foto's: Jan Smets)

De kop is er af! De langverwachte Mercado is een feit.  In dit stralende Paasweekend krijgt de Maneblusser haar Vleeshal terug.  Vijf jaar geleden werd een wild idee gelanceerd op Mechelenblogt...

www.mechelenblogt.be/2015/01/euh-markthal-misschien

Na twee geslaagde pop-up-mercado's op poten gezet door Curieus/sp.a heeft het energieke ondernemersechtpaar Veronique Smolders en Kevin Goos de sprong gewaagd.  Ik bewonder hun durf.  Met bloed, zweet en tranen is deze smaakmarkt nu een voltreffer van formaat geworden.  Dit is een markthal die men ons tot ver buiten de stadsgrenzen zal benijden.  Deze grootste Mercado van ons land zet Mechelen weerom stevig op de kaart. 

 

 

 

Van droom tot realisatie: een Mercadeo als deze heeft vele vaders...en moeders.  Maar ik ben ontzettend blij dat dit indrukwekkende historische gebouw weer een openbare functie heeft.  Het is niet langer meer een vleesmarkt, maar noem het gerust een smaakmarkt waarop de beleving méér dan centraal staat: eigentijds, modern met een knipoog naar het verleden. 

Deze Mercado doet deze Mechelse buurt volop herleven.  De transformatie is reeds begonnen met het Clarenhof, en de heraanleg van de Botermarkt en omliggende straten...  Perfect gelegen op wandelafstand van Grote Markt en Veemarkt wordt ze hopelijk snel een vaste stek voor Mechelaar én toerist. 

Twaalf permanente standhouders, een pop-upzaak en een aantal ondernemers die op de gaanderijen een plaatsje vonden, kantoren: het maakt van de voormalige vleeshal de nieuwe place-to-be. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Mercado is dinsdag, woensdag en donderdag open van 11 u tot 20 u. 

Op Vrijdag en zaterdag van 11 u tot 22 u.

Op zondag van 11 tot 18 u.

(uitzonderlijk is de markthal nu ook op Paasmaandag geopend)