Muzikale fijnproeverij met Q-Some Big Band

met categorie:  

 

(foto boven: Peter Van Gils.  foto onder: Jan Smets)

Manten Van Gils uit de Doornenstraat in de Hanswijkenhoek heeft al ettelijke muzikale watertjes doorzwommen.  Voor mij mag hij dus terecht hoog van de toren blazen.  Om een idee op de notenbalk creatief uit te werken zit hij niet verlegen.  Dat bewees hij al overvloedig.  En nu komt hij weer met wat nieuws.  Een zanger is een groep, hoorde ik wel eens.  Da's ook waar voor een muzikant.  Binnenkort staat Manten met enkele andere talenten op het podium van Moonbeat in de Oude Brusselstraat.  De Quintessence bigband waar hij in 2014 aan de doopvont van stond, kreeg zopas een ander kleedje aangemeten, en gaat voortaan als Q-Some Big Band door het leven.  En tot dit gezelschap behoren een aantal jonge, getalenteerde muzikanten.  Uiteraard Manten, maar daarnaast ook Maneblusser Dieter Vaganée, een naam die in onze stad klinkt als een klok.  Hij kreeg dat muzikale met de paplepel mee.  Zowel zijn ooms als zijn vader spelen blaasinstrumenten.  Oom Frank hoeft zelfs hélemaal niet voorgesteld. Manten en Dieter worden aangevuld met Jan Van Moer, Robbe Willems, Pierre-Antoine Savoyat en Gabriele di Franco.  Op 5 april doen ze hun ding in Moonbeat.  En hoe!  Ze zullen ons dan doen genieten van ongehoorde creatieve hoogstandjes.  Een brede waaier aan genres en vernieuwende arrangementen: daar mag je je aan verwachten...

 

(foto's: Peter Van Gils)

 

Manten:

 

2019 wordt een boeiend jaar voor Q-Some Big Band.  We kijken uit naar de opname en het releaseconcert van onze eerste CD!  Ter voorbereiding proberen we graag nieuw werk uit, van drie jonge componisten uit eigen rangen.   Zo is Gabriele di Franco een uitermate getalenteerde gitarist en een begenadigd en breed componist.  Hij won prijzen op de Jazz Comp Graz (big band arrangement) en de audience award op de Sibiu Jazz Contest.

 

Zelf is Manten Van Gils trombonist en hierin bewees hij vroeger reeds zijn eigenheid.  Stelselmatig legde Manten zich meer en meer toe op het componeren en arrangeren voor bigband, maar ook voor ondermeer symfonisch orkest, strijkkwartet en jazzcombo.

 

Pierre-Antoine Savoyat is Frans van origine, maar hij studeerde jazztrompet in Brussel.  Hij is een veelzijdig componist, die zowel voor kleine bezettingen als voor brassband en bigband al fijne dingen maakte.  Robbe Willems studeerde piano aan de conservatoria van Leuven en Antwerpen en ontwikkelde zijn eigen taal.  Sinds zijn studies behoort ook componeren tot de activiteiten...

 

Op 5 april staat een boeiend fijnproeversprogramma op stapel met composities van Manten maar ook van zijn collega's componisten die allemaal zullen meedoen.  Je mag dit gezelschap gerust een toporkest noemen in een fijne, intieme setting!

 

(foto: Peter Van Gils)

 

Wees er snel bij!  De plaatsen zijn immers beperkt.

5 april 20 uur.

kaarten via:

https://www.qsomebigband.com/show/dreamin-2/

www.event-tickets.be

 

  (foto: Jan Smets)