Lions club Minerva breidt uit met Mechelse leden!

met categorie:  

(Het bestuur en de vier nieuwe leden van Lions Club Minerva (alle foto's: Rudi Van Poele)

Vrijwel iedereen in Mechelen kent de kantoorwinkel Mispelters in de Katelijnestraat, met als zaakvoerder Oswald Vansintejan. Hoewel hij zelf geen Mechelaar is heeft hij door zijn beroepsactiviteiten heel wat Mechelaars leren kennen, die intussen echte vrienden zijn geworden. Oswald is naast zijn beroepsbezigheden o.a. een begeesterd lid van de Lons club Minerva, een van de kleinste clubs in ons land, maar met een groot hart voor het goede doel. Een van die doelen in 2018 was trouwens onze Mechelse Sjarabang van Marleen D’Joos, met Lamotdirecteur Jan Simons als een van de drijvende krachten. Lions club Minerva liet speciaal een nieuwe rozensoort ontwikkelen die werd verkocht tijdens de rozenfeesten in het Vrijbroekpark en heel wat geld in het laatje bracht.

Weinig mensen weten trouwens dat Lions de eerste en dus ook beste niet gouvernementele organisatie (NGO) ter wereld is, voor veel bekende spelers als UNESCO en UNICEF en Rotary. Reden hiervan is onder ander de zeer doorzichtige boekhouding, die als voorbeeldig wordt gekenmerkt. Het loont dus zeker de moeite om hun initiatieven te steunen daar elke euro daadwerkelijk naar de gekozen doelen gaat.

Oswald Vansintejan

Het heeft Oswald niet al teveel overredingskracht gekost om zijn Mechelse vrienden te laten toetreden tot de Lions vriendenkring. Ze kregen gisteren allen hun speldje opgesteld in “De Korenmet”, het supergezellige koffiehuis van Mieke Heystraeten dat gelegen is in het historische pand “De Clippel” van onze laatste klokkengieter Luk Michiels.

Voorzitter Ivo Pauwels, de gekende auteur, stelde de nieuwe leden voor, maar liet opspelden wijselijk over aan zijn secretaris Werner Vercammen, die de taak zonder bloedvergieten kon volbrengen. Niet iedereen was er even gerust in, zoals we aan het angstzweet op de video kunnen vaststellen.

De twee rasechte Mechelaars zijn beiden stichtend lid van de reeds welbekende Studio Belle Epoque. Gustave Min, de oprichter, moeten we nauwelijks nog voorstellen. Hij is met zijn 21 jaar zeker een van de jongste Lions-leden ooit. Hij werd door de voorzitter geprezen om zijn zeer omvangrijke, bijna encyclopedische kennis van alles wat tot zijn brede interesse behoort.

Voorzitter Ivo Pauwels en Gustave Min

Wilfried Gevers, die reeds decennialang in de Bleekstraat woont en tot voor enkele jaren op de luchthaven Zaventem werkte, neemt ook deel aan alle evenementen van de studio, en heeft de laatste jaren ook voluit mee steun verleend aan alle goede doelen van Lions.

Wilfried Gevers

De derde man is zo mogelijk nog bekender: Daniel Van Themsche. Hij woont in Ekeren maar werkt al jaren in onze stad als bestuursid van het Vlaamse Kruis regio Mechelen. Eddy Leyers, het vierde nieuwe lid, is een stadsgenoot van Oswald en deelt met Daniel een grote passie: het motorrijden. Het is nu in die hoedanigheid dat beiden zich hebben onderscheiden als lid van de “Real Wingmen Antwerp” (ja, er is ook een afscheurafdeling, vandaar), en bij heel wat meetings van Lions ondersteunend hebben opgetreden. Laatst was dit bij de begeleiding van de jaarlijkse rally voor het goede doel, die vorig jaar in Zoersel plaatsvond. Wij zijn niet toevallig bij Lions Club Minerva.

 

 

Mieke stond heel de avond met haar team in voor de catering, die zonder meer uitmuntend was, het mag gezegd!

De videolink vindt u hier:

https://youtu.be/GaatCZTRY98