gewoon Tol!!

 

  (foto's: Jan Smets)

Een mensenzee overspoelde deze avond de binnenstad!  De Grote Markt stond afgeladen vol om het spectaculaire en magische orgelpunt van 'Mechelen in vuur en vlam' mee te maken.  Theater Tol gaf het beste van zichzelf met het sprookjesachtige, acrobatische spektakel 'Garden of Angels'.  En of het gesmaakt werd!

 

 

De hele dag al was het op de koppen lopen. De winkels deden gouden zaken en de Kerstmarkt lokte ook tal van bezoekers.  Maar vandaag kregen we de Maneblussers nog héél wat extra's!

Overal kon je genieten van verbluffende vuuracts en animatiesin de Kruidtuin en op het nieuwe plein aan Thomas More nabij de Dijle.  Hier brachten Peter Gusta en Kanza Mees een muzikale vuurshow.

Vuurmeesters namen je daarna mee op sleeptouw naar het centrum langs een vuurparcours.  Verhalen werden verteld door stadsgids Rudi De Mets aan de Grote Vivisector. 

Maar hét hoogtepunt was ongetwijfeld de vuur-en luchtvoorstelling met pyro-effecten en operamuziek van Theater Tol die voor de tweede keer op rij onze Grote Markt in vuur en vlam zette!

De ooh's en aah's waren niet uit de lucht.  De terrassen zaten op deze onwaarschijnlijk zachte winteravond overvol en het was vaak achter het net vissen wilde men een plaatsje veroveren.

 

Zelden zovéél volk gezien op een winteravond in Mechelen...  Onze stad toonde zich vanavond weer op zijn fraaist.  De productie van Tol mag dan dolletjes genoemd worden: als het dan ook nog eens kan in zo'n prachtig decor als onze Grote Markt met onze ronde Mechelse Volle Maan: dan is dit helemaal de kers op de taart.  Wie onze stad nu nog saai noemt, doet de waarheid méér dan geweld aan.