Gouden Carolus Infused twee jaar op rij verkozen tot beste bier.

Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen, dat deel uitmaakt van het door UNESCO erkende werelderfgoed. Op deze Anker site wordt al sinds de middeleeuwen (1471) bier gebrouwen. De meermaals bekroonde speciaalbieren worden ook vandaag nog gebrouwen in de authentieke brouwzaal met koperen ketels. De whiskystokerij, brasserie en het brouwerijhotel staan garant voor een ultieme Mechelse smaakbeleving.

De Gouden Carolus Whisky Infused van brouwerij Het Anker in Mechelen is voor de tweede keer op rij verkozen tot het beste bier van het jaar door de Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw. Dat is een primeur in de geschiedenis van het grootste bierfestival van België: nooit eerder ging de consumententrofee twee keer naar hetzelfde bier. Brouwerij Het Anker wint zo voor de derde keer de Zythos Consumententrofee, na eerdere winst in 2008 met ‘Gouden Carolus Hopsinjoor’.

Het speciaalbier Gouden Carolus Whisky Infused van stadsbrouwerij Het Anker is een prachtig, passievol product met liefde gebrouwen en vakmanschap. Bij zijn speech tijdens de persvoorstelling beklemtoonde voorzitter Freddy Van Daele van bierconsumentenvereniging Zythos vzw het belang van de bierbrouwer families en de opgang van de Belgische bieren. Zaakvoerder Charles Leclef mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van Freddy Van Daele, aangemoedigd en geprezen door onze burgervader Dhr Bart Somers die in zijn toespraak mooi beschreef hoe brouwerij Het Anker als ondernemend familiebedrijf ondersteund door een magnifieke ploeg onze stad laat bruisen.

 

 

 

/bestand/afbeelding/blogger/Eric%20Creve/anker1.jpg

Onder de persmensen RTV aanwezig met Annelies Roosen, Z -TV, leden bieronsumenten organasatie Zythos vzw, onze fiere burgervader Bart Somers, nieuwskranten, e.v.a. 

 

Bij de speech van zaakvoerder Charles Leclef, benadrukte en bedankte hij de samenwerking van het ganse team Het Anker voor hun diepgaande emotionele betrokkenheid bij het brouwen van hun speciaalbieren. Charles heeft Bretoense roots en erfde de smaak en passie van zijn voorouders. Brouwerij Het Anker dompelde ons onder in een smaakvolle proeverij van hun Gouden Carolus Whisky Infused, het prijsbeestje dat onze zintuigen wist te prikkelen. We kunnen terecht trots en fier zijn op deze prachtige brouwerij,prachtige ploeg, schitterende ondernemers die onze stad laten borrelen met een primeur in de Belgische biergeschiedenis.

Daar zat ik dan. Als puber dronk ik voornamelijk pilsjes. Ik reisde regelmatig over de wereld, in elk land waar ik kwam zocht ik naar het lokale bier. Reeds een paar jaar geleden begonnen een aantal van mijn vrienden al wel met speciaalbieren.

 

Vandaag brachten we een heerlijk en geslaagd bezoek aan de familiebrouwerij Het Anker waar we getuige waren van deze onderscheiding. Een beloning naar verdienste noem ik het, cultuur drinken uit een bierfles, ook verkrijgbaar in 33cl met kurk de Gouden Carolus Whisky Infused. Het zal de fijnproever aanzetten om speciaalbier te drinken aan tafel bij een familie gelegenheid, waarbij ze een stukje heerlijke Mechelse geschiedenis aanbiedt.

/bestand/afbeelding/blogger/Eric%20Creve/anker15.jpg

 

Onderstaand mijn prijs aan Familiebrouwerij Het Anker, bovenaan op zekere fiere hoogte, waar hij thuishoort...