Park Kalverenstraat wordt eerste Mechelse buurtpark met gratis wifiZondag 1 juli 2018
opent in de wijk Nekkerspoel het nieuwe Park Kalverenstraat, het eerste Mechelse buurtpark met gratis wifi. Niet alleen wie zich met smartphone, ipad of laptop in het park bevindt kan genieten van het gratis wifi-netwerk, ook de omliggende huizen kunnen op het open netwerk surfen.

En het gaat verder dan dat: initiatiefnemer Tim De Cock wil  àlle Mechelaars verbinden, letterlijk én figuurlijk, en de sociale en digitale kloof dichten

We pakken uit met een uniek concept: gratis wifi voor elke buur. Op deze manier is het nieuwe park meteen het eerste Mechelse buurtpark met gratis wifi”, vertelt een enthousiaste Tim De Cock, initiatiefnemer van dit project én ook de man achter draadloosmechelen.be, het reeds bestaande ruime Mechelse open wifi-netwerk. Of je je nu in het stadscentrum bevindt of aan de stadsrand, de kans dat je via draadloosmechelen.be kunt connecteren is vrij groot.

Eigenlijk is dit een serieus uit de hand gelopen hobby, hoor”, geeft De Cock grif toe. Tim moet er zelf om lachen, maar Tim is ook vastberaden en sreeft een nobel doel na: “Ik wil graag de nog bestaande digitale kloof, helpen dichten. Tien tot vijftien procent van de gezinnen in Mechelen is kansarm. Momenteel ben ik op zoek naar extra plaatsen in en rond de wijk Nekkerspoel, omdat in 2020 een van mijn belangrijkste nodes, zal wegvallen. Mijn ultieme droom is om een netwerk te bouwen dat geheel Mechelen bedekt zodat álle Mechelaars kunnen genieten van gratis wifi”, vervolgt de idealistische jonge IT-deskundige. Of hoe verbinden en netwerken, behalve technisch ook sociaal ingevuld wordt. Mooi!

Maar we zijn er nog niet natuurlijk”, aldus Tim De Cock, “ik ben nog volop op zoek naar locaties en sponsors. Sponseren kan door middel van een hoge locatie ter beschikking te stellen en/of de hardware te sponseren.”

Wijkbewoner Marc Goderis is alvast in de wolken met de gratis wifi. “We moeten meer communiceren, elkaar begrijpen en geïnformeerd blijven met alle middelen die we vandaag aangereikt krijgen. De gratis wifi voor alle bezoekers is een absolute toegevoegde waarde voor dit schitterende parkje“, weet Marc.

Het nieuwe buurtpark is gelegen in het binnengebied tussen de Kalverenstraat en de Grote Nieuwedijkstraat. De officiële opening vindt plaats tijdens Parkendag, op 1 juli 2018, met de nodige randanimatie. En dus gratis wifi in het park.

Meer informatie over draadloosmechelen vind je op de webstek www.draadloosmechelen.be


tekst:  © Mark Van Mullem
foto's: © Foto Olivier