Mechelaars voor het goede doel: 1e oldtimer event Voorkempen.

Vrijwel elke Mechelaar heeft al eens keer een bezoekje gebracht aan het bekende huis Mispelters in de Katelijnestraat. Een der bestuurders is de in Mechelen al even bekende Oswald Vansintejan. Ik had een aangenaam gesprek met deze man, die buiten de verkoop van kantoorbenodigdheden nog wel meer in zijn mars heeft.  Naast hem zit Gustave Min, oprichter van de intussen internationaal bekende Mechelse Studio Belle Epoque. Wat is het verband tussen beide heren?

Oswald vertelt dat hij met enkele medestanders de Lions Minervaclub Antwerpen heeft opgericht met als doel instellingen te steunen die zich inzetten voor de minderbedeelden onder ons. Deze instellingen zijn niet plaatsgevonden. Voor dit doel wordt op 27 augustus 2017 vanaf 09.00 uur een oldtimersrally ingericht in het kasteel van Halle-Zoersel, Kasteeldreef 55. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar Sabazoe (www.scabazoe.be) en VZW Feestvarken (www.feestvarkenvzw.be) Teneinde het geheel meer glans te geven wordt de vrijwillige hulp ingeroepen van onze Mechelse Studio Belle Epoque, die onder meer de familie Baron de Borrekens zal uitbeelden en gans de dag zichtbaar zal rondwandelen in het domein.

Het programma ziet er veelbelovend uit:

Een oldtimer rally (+/- 125 km) door de Voorkempen.
Na de middag een Concours d'élégance voor alle aanwezige oldtimers.
Motorritjes voor mindervalide kinderen (gratis) of iedereen die geïnteresseerd is (kleine vergoeding ten voordele vd goede doelen)
Foodtrucks
Muziek
Kinderanimatie
Drankgelegenheid
Classic car & bike parking

De uitleg over het evenement volgt in de onderstaande video:

https://youtu.be/_UUa83eJ0K0