vtbKultuur Mechelen blaast 20 kaarsjes uit!

met categorie:  

Aan cultuur - met grote of kleine c, dat laat ik in het midden – is er in onze stad geen gebrek en heel wat Maneblussers zijn dan ook dagdagelijks bezig met allerlei cultuuruitingen, hetzij als toeschouwer, hetzij als organisator.  Een groepje van hen had zin in méér, zowel binnen als buiten Mechelen, en verzamelde zich in 1997 in VTB-VAB Mechelen - intussen vtbKultuur Mechelen (met eigenzinnige grote 'K').  Twintig jaar geleden dus, en dat willen Hildegarde Van Miert, Rosemary van Peer, Jos Keunen en Mark Van Mullem, de drijvende krachten achter de vereniging, niet ongemerkt voorbij laten gaan...

“We kunnen het haast zelf niet geloven, maar het blijkt wel te kloppen”, steekt voorzitter Hildegarde Van Miert van wal. De vereniging die onder haar deskundige leiding elk jaar weer een gevarieerd programma van cultuurgebonden activiteiten uitwerkt, wordt dit jaar twintig.  En dat mag wel gevierd worden, lacht ze: “Onze tiende verjaardag hebben we ook gevierd, dus waarom ook niet de twintigste”.

Uiteraard is de vereniging het aan zichzelf en haar volgers verplicht de verjaardag te vieren in stijl en... mét een streepje cultuur van de bovenste plank!  Dat zal gebeuren op zondag 21 mei om 14u00 in het auditorium van Cultuurcentrum Mechelen, met na toespraken van onder meer Mechels cultuurschepen Björn Siffer en Etienne Ydens, die vtbKultuur provincie Antwerpen vertegenwoordigt,een gratis optreden van de Mechelse singer-songwriter Lien Schoeters

Schoeters is in Mechelen langzaam maar zeker - en volkomen terecht - aan het uitgroeien tot een begrip. Haar prachtige stemgeluid, knap pianospel en liedjes die stuk voor stuk popparels mogen genoemd worden, vormen daarbij absolute troeven. Soms treedt Lien alleen op, dan weer met haar band A Linn Thing, soms in een nog andere bezetting.

  

“Wat het zondag 21 mei exact gaat worden, laten we nog even in het midden, maar zeker is dat Lien je zal verrassen met haar mooie stem en liedjes”, belooft vtb-bestuurslid Mark Van Mullem, mede-MechelenBlogt-blogger en stiekem ook een grote Lien Schoeters-fan. Mark bekent: “Dat is geen groot geheim, nee. Ze is zo goéd en verdient alle aandacht”.

Na het optreden nodigt de afdeling uit op de aansluitende receptie. ”Bij een glaasje kunnen we dan nog wat napraten over twintig jaar vtbKultuur Mechelen maar ook vooruitblikken naar de volgende twintig jaar, want denk vooral niét dat wij al aan stoppen denken!”, besluit Hildegarde Van Miert.

Wie de viering van vtbKultuur Mechelen met (gratis!) optreden van Lien Schoeters graag bijwoont, stuurt een mailtje naar mechelen@vtbkultuur.be met vermelding van het aantal deelnemers of belt naar Hildegarde Van Miert op het nummer 015 55 56 02. Je ontvangt dan een toegangsticket voor het gebeuren. Gevraagd wordt om voor 18 mei in te schrijven. Via dezelfde coördinaten kun je ook  terecht als je nog verdere vragen hebt.
 

Praktisch
Zondag 21 mei 2017, Auditorium Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, Mechelen. Aanvang: om 14 uur, deuren gaan open om 13.45 uur.

Meer info over de activiteiten van vtbKultuur Mechelen
www.vtbkultuur.be/mechelen of www.facebook.com/vtbKultuur-Mechelen