27ste editie van Nationale Plantenbeurs Hombeek baadt in Belle Epoque-sfeerZondag 30 april 2017
vindt voor de zeventwintigste keer alweer de Hombeekse Nationale Plantenbeurs plaats, een absolute must voor plantenliefhebbers en beslist ook de moeite voor wie géén groene vingers heeft.

Van oorsprong een schoolproject van de Sint-Maartensschool in Hombeek, is de Nationale Plantenbeurs verworden tot een vermaard event, met behalve de ruim tweehonderd standhouders uit binnen- en buitenland, ook voldoende randanimatie en ook aan de innerlijke mens wordt steeds gedacht, in de tenten en op de buitenterrasjes. 

De organisatoren blijven inzetten op nieuwigheden en trends. Je doet er groenideeën op en laat je er inspireren door demonstraties en doe-het-zelf-projecten. Deze zeventwintgste editie staat in het teken van de Belle Epoque. Je tocht langs de standjes en straten wordt vrolijk opgesmukt door Belle Epoque-evocaties. Een handvol bijzonder uitgedoste dames en heren van de vorige eeuw zorgen voor die extra toets.

Fanfares, eetstandjes en drinkgelegenheden maken van deze Nationale Plantenbeurs in Hombeek een onvergetelijk evenement. Zowel groot als klein kan rekenen op voldoende animatie.Nu is de Hombeekse plantenbeurs een groots evenement en begrip, het begon ooit in de Sint-Maartensschool in het dorp. Toen er verbouwingswerken gaande waren en de muren verlaagd werden werd de achterliggende tuin volledig opgeknapt. Na de werken bleven er nog heel wat planten over en de school besloot die te verkopen aan ouders en sympathisanten. De eerst editie van de plantenbeurs volgde al snel, en ondertussen zijn de organisatoren toe aan uitgave 27, de twintig standhouders van weleer werden er tweehonderd. Het evenement kan nog steeds op veel vrijwilligers rekenen, zo'n driehonderd zijn het er dat ondertussen.

Behalfe nationale en internationale kwekers, tuinliefhebbers en professionele plantenexperts trekt de gemoedelijke tuinbeurs ook dagjestoeristen aan. En de buurtbewoners maken er een heus feest van waarop ze familie, vrienden en kenissen uitnodigen om de lente te vieren.

De plantenbeurs vindt plaats in het dorpscentrum van Hombeek, zondag 30 april 2017, van 10 tot 17 uur. In de gps kun je het best ‘Kruisbaan, 2800 Mechelen’ ingeven. De inkom bedraagt slechts 3 euro en parkeren is gratis. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen. Omwille van het enorme aanbod zijn ook de prijzen van de aangeboden planten er uitzonderlijk laag.

Je weet waar naartoe, zondag...