De beste burgemeester van de wereld...

met categorie:  

 

  

  

(foto's: Jan Smets)

Heet van de naald! Onze burgemeester Bart Somers won vandaag de prestigieuze '2016 World Mayor Prize'.  Hij is de eerste burgervader van ons land die deze onderscheiding die om de twee jaar wordt uitgereikt, krijgt.  In 2014 won Gentenaar Termont hem nét niet.  Somers gaat de Duitse burgemeester Wolfgang Müller uit Lahr en zijn Atheense collega Georgios Kaminis vooraf.

Een gelegenheid om eens door de foto's te surfen die ik de voorbije jaren bij mekaar sprokkelde: grappig, verrassend en soms behoorlijk eigen-zinnig beeldmateriaal van de 'beste burgemeester van de wereld'...

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

De vorige burgemeesters die deze prijs die voor de eerste keer werd uitgereikt in 2004 wisten weg te kapen, waren de 'mayors' van Tirana, Athene, Melbourne, Kaapstad, Mexico City, Bilbao en Calgary...

De organisatie City Mayors Foundation kent Somers de prijs toe omdat hij 'a municipal leader is who has shown that people from many different countries and cultures can come together and be proud citizens...'

Alle inwoners van Mechelen zijn volgens hem verschillend en uniek.  Allen zijn ze volwaardige burgers van de stad meet hun rechten maar ook hun plichten.

Bovendien wordt hij in de bloemetjes gezet omdat hij zijn stad transformeerde van lelijke eendje tot één van de aantrekkelijkste steden van z'n land.

Kortom: Bart Somers wordt een voorbeeld voor heel Europa genoemd.  Ook de twee andere op het ereschavotje worden geroemd voor hun uitstekende werk wat integratie betreft en hun hulp aan vluchtelingen.

http://www.worldmayor.com/

 

  

  

  

  

  

  

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze avond is er een drink op de Grote Markt .  19u30

Als dat geen karnaval schlager is.

 

1. Slecht nieuws voor Somers want naar analogie met de op één na beste burgemeester ter wereld- de gruwel Termont- betekent dit dat ten laatste in 2019 een paar financiële schandalen uitbreken die Somers en college de kop kosten.

2. Het intellectuele niveau van de schertsorganisatie die Somers kroont is zeer hoog. Uiteraard worden alle Brusselse gemeenten alleen met hun Franstalige naam genoemd en bestaan in Wallonië alleen Liège, Namur enz; (zoals het trouwens hoort). In Vlaanderen bestaan de volgende gemeenten

Courtrai/Kortrik (staat er echt)

Oostende /Ostende

Rooselare/Roylers

Sint-Niklaus (echt, controleer maar eventjes)

 

Proficiat Bartje met deze incestprijs