42ste Kindercarnaval "een succesvolle formule"

Zondag was het alle hens aan dek voor de Mechelse Carnavalsgilde De Knullen. Zoals ieder jaar organiseerden zij hun Kindercarnaval. Het was een gezellige drukte in de zaal van het Busleyden Atheneum Campus Caputsteen, waar zo'n 200 mensen, waaronder ouders,grootouders en dolgelukkige kinderen op afkwamen. Tal van andere carnavalsverenigingen uit alle provincies van Vlaanderen bezochten eveneens het Kindercarnaval. 

Kindercarnaval "De Knullen" met mascotte "Rommy Rombout" uit Mechelen

Carnavalsvereniging Gilde De Knullen organiseert sinds 1976 dit jaarlijkse kindercarnaval in Mechelen. De officiële aanstelling van het jeugdprinsenpaar heeft steeds plaats tijdens dit kindercarnavalsfeest, dat dit jaar voor de 42ste maal doorgaat. Dit kinderfeest vindt, in de mate van het mogelijke, plaats op het eerste weekend van februari, dit jaar was dit uitzonderlijk één weekend later.

Klokslag 14.11 uur werden alle kinderen uitgenodigd voor- en op het podium waar clown Michael (Winnaar Clown Idol of America 2009) met “De Toeternitoe Show” met muziek en dans de animatie verzorgde voor de verklede kinderen. Tussendoor werden de kinderen vergezeld van Kinderstad mascotte “Rommy Rombouts”, en waren er optredens van de dansmariekes van Westerlo/Tongerlo, die trouwens dit jaar reeds 27 jaar bestaan.Het carnaval is één de tradities uit onze streken die wij heel erg graag bewaard zien. Als stadsbestuur steunen we dat ook, en vinden we het fijn dat er twee grote carnavalsverenigingen zijn in Mechelen. Als we onze eigen tradities niet behouden, dan verliezen we onze eigenheid en onze cultuur, en dat is laatste dat we niet willen” zegt Gemeenteraadslid Rita Van den Bossche uit Mechelen

Afsluiter was de aanstelling van het nieuwe Jeugdprinsenpaar van Mechelen 2017, Milan Debrabandere (9) uit Hombeek en Kiara Aerts (7) uit Mechelen.  Ook jeugd keizerin Allyssa Svhenoff werd in de hulde betrokken. Kiara en Milan waren voordien verkozen in het Speelgoedmuseum tot het nieuwe jeugdprinsenpaar 2017 van de stad Mechelen, een traditie die in Mechelen al 42 jaar in stand wordt gehouden. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door carnavalsvereniging De Knullen en alle jongens en meisjes van 8 tot 14 jaar mogen er aan deelnemen. Speciale kennis of vaardigheden waren niet nodig omdat de verkiezing door louter geluksproeven gebeurt.

Dansmariekes uit Westerlo

Dit kindercarnaval mag niet verdwijnen, het bewijs is vandaag weer geleverd door de aanwezigheid van een 200 tal kinderen, waarmee aantoont dat het alweer een groot succes is. We hopen als carnavalsvereniging ook dat de stad Mechelen ons zal blijven steunen.” zegt Jean Aerts (voorzitter carnavalsvereniging De Knullen)

Verklede kinderen namen deel aan een gratis tombola met een 20-tal grotere prijzen. Ieder kind kreeg na het feest, bij het verlaten van de zaal, nog een kleine attentie aangeboden. Het is nu uitkijken naar de carnavalstoet die op 19 maart door de straten van de binnenstad zal trekken, waar iedereen van harte welkom is.

(Tekst en foto's Verschueren Eddy en Leo De Nijn)

Bekijk hier de volledige fotoreportage