Duizenden Mechelaars op de Nieuwjaarsdrink

Reeds voor de start van de Nieuwjaarsdrink hadden zich voorbije zondag al een honderdtal mensen aangemeld op de Grote Markt van onze mooie stad Mechelen. Na een half uurtje was het aantal bezoekers al toegenomen tot enkele duizenden. Er was vooral dit jaar veel persbelangstelling voor dit jaarlijkse evenement waar Mechelaars, maar ook inwoners uit aanpalende gemeenten welkom waren.

Nieuwjaarsdrink op Grote Markt te Mechelen

Tussen het publiek vond ik een enthousiast koppel die sinds kort verhuisd waren van Turnhout naar Mechelen.

Door alle positieve berichten die wij hadden gelezen over Mechelen, en we waren uitgekeken op Turnhout, zijn we verhuisd. Het is hier leuk, veel evenementen, een leuke sfeer en toffe winkels. Vooral de vriendelijke ontvangst bij onze inschrijving, en het leuke gesprek met de burgemeester, blijft ons bij. Wij hebben er nog geen minuut spijt van gehad dat we deze stap genomen hebben” zeggen twee enthousiaste nieuwkomers

Burgemeester Bart Somers tijdens de Nieuwjaarsdrink te Mechelen

De sfeer werd aangewakkerd door de leuke aangepaste “foute maar leuke muziek” van de DJ, die even plaats moest maken voor de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Bart Somers

2016 was geen gemakkelijk jaar, een jaar van terreur en onzekerheid, maar wij bouwen in volle vaart verder aan een nieuwe stad” aldus de burgervader

De werkloosheid daalde in 2016 met meer dan 4% in Mechelen, de bevolking in onze stad steeg met 1376 Mechelaars tot net geen 86000 inwoners, en dat is uniek in onze stad. Mechelen behaalde vorig jaar maar liefst 10 belangrijke prijzen, en daarmee zijn we de meest vernieuwende stad van Vlaanderen

De burgemeester bedankte ook de meer dan 2000 Mechelaars die intussen een chip besteld hebben om de fietsdiefstallen in te perken, en alzo hun steentje bijdragen aan het terugdringen van de criminaliteit.

Tot slot besluit hij “2017 zal en moet nog beter worden. Vooral de twee nieuwe stadsparken, de openlegging van de Dijle aan de Hogeschool, en nog nooit geziene vernieuwing en heraanleg van straten en buurten, zijn maar enkele van de projecten die dit jaar zullen plaatsvinden” en maakt van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwjaarswensen naar de Mechelaars en het aanwezige publiek kenbaar te maken, waarna hij met tal van hen een praatje maakte.

Fotobooth in de Pixie Caravan tijdens de Nieuwjaarsdrink te Mechelen

Aan de Pixie Cameravan was het drummen voor een gratis hippe fotobooth, al was dat voor grotere mensen niet zo eenvoudig om door het kleine deurtje van de caravan te geraken. Rijen lang stonden aan te schuiven voor een pakje lekkere smoutebollen en of frietjes met saus. Een nieuwjaarsdrink is niet compleet zonder het onvermijdelijke natje onder de vorm van bier, bubbels, jenever en frisdranken.

Radio Modern zorgt voor animatie op de Nieuwjaarsdrink te Mechelen

De sfeer op het mooiste plein van Vlaanderen zat er alvast goed in, mede door de kinderanimatie met de mascotte Rommy, een Geefplein en de supervriendelijke in het blauw geklede dames hostessen van Radio Modern, die hier en daar een fotomoment hadden voorzien. De onvermijdelijke gelukwensen en kus momenten, aangevuld met de gekke fanfare “Moed en Volharding” zorgde voor de ludieke sfeer op het plein, maar ook in de winkelstraten trok deze fanfare heel wat aandacht bij de shoppers, de winkels hadden ter gelegenheid van de solden dan ook hun winkels in de namiddag geopend.  Een beetje afgezonderd op de Schoenmarkt speelden een viertal muzikanten vanaf een kiosk, een ietwat andere soort muziek, maar ook hier was er ruime belangstelling.

Fanfare "Moed en Volharding" zorgt voor sfeer op de nieuwjaarsdrink te Mechelen

Deze nieuwjaarsdrink, samen met Winterbar Mirage, Café Ambiance op de Vismarkt, de zondagsopening van de winkels en het verjaardagsfeest van 175 jaar Conservatorium Mechelen, maakte het alles bij elkaar genomen tot een mooie afsluiter van “Mechelen Houdt Je Warm”.

(Tekst en foto's Verschueren Eddy)

Bekijk hier alle foto's

Smoutebollen en frieten tijdens nieuwjaarsdrink te Mechelen

Kinderanimatie met mascotte Rommy op Nieuwjaarsdrink te Mechelen

Nieuwjaarsdrink te Mechelen

Hostessen van Radio Modern op Nieuwjaarsdrink te Mechelen