Sjolaa vult assortiment bierpralines aan met een 'Brusselpoortje'...

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Maar wat graag poseert Fien samen met haar ouders Katrien Verslycke en Johan Pouliart voor de foto.  Waarom ook niet?

Het zijn weer drukke zaken voor Sjolaa, de speciaalzaak met artisanale chocolade aan de Geerdegemvaart 137.  Nu is het niet de bedoeling van Mechelenblogt om zomaar publiciteit te maken voor eender welke zaak, maar een Mechels familiebedrijfje dat onze stad zo mooi 'in de vitrine' weet te plaatsen, verdient die aandacht wél!  Al langer dan vandaag brengt Sjolaa een gevarieerd assortiment op de markt dat Mechelen smaakvol in de kijker zet.  Hun chocolade is het proeven overwaard, én bovendien is het een leuk cadeautje - een geschenk-om-in-te-bijten dat onze stad alle eer aandoet.

Al langer bestaan de Mechelse Maantjes gebaseerd op de legende van de Maneblussers.  Later werd er geëxperimenteerd met de bieren van Het Anker.  En ook die vielen in de smaak.  Nog wat later kwam er dan de combinatie van whisky met chocolade (met natuurlijk ook een praline met de onvervalste Gouden Carolus Single Malt).  Vandaag werd een nieuwe bierpraline gecreëerd: van puur chocolade, aangemaakt met witbier en verrijkt met natuurlijk vruchtensap.  De 'Boscoli' - een fruitig bier van Het Anker liet zich mooi verwerken in deze praline.  Voor het logootje kwamen Katrien en Johan bij mij te rade.  Ze wilden op deze praline graag een gestileerde Brusselpoort.  En net zoals ik vroeger reeds een Sint-Romboutstorentje voor hen ontwierp, tekende ik nu de bekende stadspoort voor deze 'Boscoli'...

 

 

Zo zijn er nu drie verschillende bierpralines te koop bij Sjolaa.

De 'Boscoli' is het nieuwste product.  Maar daarnaast heb je ook de witte praline 'Hopsinjoor'.  Hoe kan het ook anders: deze verwijst naar onze populaire stadsmascotte, en het bier dat er in verwerkt is is de Hopsinjoor van Het Anker.

Op de 'Gouden Carolus Classic' staat de afbeelding van onze Sint-Romboutstoren.  In deze praline proef je de donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel-en aromatische mouten die dit bier zo vermaard maken.

 

 

Ook het assortiment whiskypralines bestaat uit drie verschillende smaken.

Zo heb je de witte praline die de 100% Belgische whisky Belgian Owl bevat met een parfum van appel en peer én witte bloemen afkomstig van het moutdistillat.  Toetsen vanille, hazelnoot en kaneel maken de smaak helemaal af.

Daarnaast is er een melkpraline die The Fleach bevat - een single malt Schotse whisky.  Sterk, zacht en warm met veel turf en rook en typische eilandaroma's als zeewier, gras en zeezout.

De pure praline Gouden Carolus Sinlge Malt behoeft geen krans.  Deze écht Mechelse praline moet zeker door elke Maneblusser worden geproefd!

 

                                

 

Komt het water jou al in de mond?

Een blijver in het assortiment en al even Mechels zijn de Mechelse Maantjes.  Ze worden niet alleen verkocht in een zakje, maar ook in een stijlvol doosje in de typische kleuren van Sjolaa - oranje en bruin - met op de achterzijde in het kort de legende van de Maneblussers...

 

 

Zet je het nieuwe jaar graag zoetjes in?  Je weet de weg wel te vinden naar de Geerdemvaart...

Sjolaa bestaat in 2017 trouwens tien jaar.  Al een decenium lang geven Katrien en Johan extra smaak aan onze Maneblussersstad.  En daarvan kunnen we proefondervindelijk getuigen!

 

www.sjolaa.be

info@sjolaa.be

015/34 74 04