Gouden Carolus Collector's Edition van 3 liter

Maandag zijn in onze stadsbrouwerij Het Anker naar intussen jaarlijkse traditie tijdens de eindejaarsperiode, twee drie liter flessen “Gouden Carolus Collector’s Edition” door Charles Leclef (CEO Brouwerij Het Anker) overhandigd aan Mechelaars Simon Spruyt en Dennis Kestelle.

Gouden Carolus Collector's Edition 2016

Sinds 2015 wordt er ieder jaar een Gouden Carolus Collector’s Edition gelanceerd. De rode draad in het design zijn artistiek bedrukte flessen met "een Mechels element in het ontwerp". Vorig jaar mocht de toenmalige Mechelse stadsartiest Gijs Vanhee het startschot geven. Zijn werk kreeg de naam “De Dans van de Slechtvalk”.

Dit jaar werd de fakkel doorgegeven aan de meermaals bekroonde “graphic novel auteurSimon Spruyt, die zich voor “De Vossenjacht” liet baseren op een oude Mechelse kroniek. Volgens deze kroniek was Gouden Carolus een groot succes bij de vossenjacht “daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep”. Of de vossen in de feestvreugde deelden werd niet vermeld.

Simon Spruyt heeft in november 2014 op de Antwerpse Boekenbeurs de Willy Vandersteenprijs gewonnen, de prijs voor het beste Nederlandstalige stripalbum van het voorbije jaar.Dennis Kestelle ontwerpt en bedenkt websites, online campagnes, applicaties, logo's, huisstijlen, iconen en illustraties. Hij werkte, als lid van "De Bemanning",  het creatief idee van Simon Spruyt verder uit naar een gepaste weergave voor de Gouden Carolus flessen. Voor Brouwerij Het Anker is hij tevens het creatief brein achter het vernieuwde Maneblusserlogo en de inmiddels verschillende afgeleiden ervan.

Eigenlijk ben ik een beetje de curator geweest in dit ontwerp. Samen met de illustrator Simon heb ik samengewerkt om het tot een goed einde te brengen. De illustratie is dan ook  volledig gemaakt door Simon, en ik heb hem dan verder begeleid” vertelt Dennis

Deze Gouden Carolus Collector’s Edition werd afgevuld in een beperkte oplage van 1000 drie liter flessen, en is uitzonderlijk ook uitgebracht in 33cl flesjes. Wie zijn slag wil slaan, en nog één of meerdere flessen in zijn biercollectie wenst toe te voegen, zal gezien de beperkte oplage snel moeten zijn. De bierflessen zijn te verkrijgen in de brouwerijwinkel van Het Anker en Quali Drinks.

(Tekst en foto's Verschueren Eddy)

Dezen avond le moment suprème om er eens van te proeven.