5000 lopers voor immens populaire Urban Trail!

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Zaterdagavond mag sportschepen Walter Schroons het startschot geven voor de derde Urban Trail door een prachtig en feeëriek verlicht Mechelen.  Bij velen in deze stad maar ook van daarbuiten staat deze loopwedstrijd met stip genoteerd in de agenda.  De Urban Trails zijn op korte tijd enorm populair geworden.  In vele Belgische steden gaat er inmiddels zo'n loopevenement door.  Brugge, Gent, Hasselt, Namur, Brussel...: steeds meer lopers weten de weg te vinden naar dit unieke gebeuren.  Mechelen sluit weerom het seizoen af.  De laatste Urban Trail van 2016 vindt zaterdag plaats in onze stad.  En wat Mechelen zo bijzonder maakt is dat het gaat om een nocturne.  En dat is nog nét wat anders.  De vorige jaren hoorden we vele toffe reacties.  Velen waren oprecht gecharmeerd door de uitstraling van Mechelen.  Het moet zijn: want deze editie was al erg snel uitverkocht.  Vorige jaren bonden 4000 lopers de loopschoenen aan.  Dit jaar kunnen 5000 sportievelingen starten.  En ja: er visten nog velen achter het net. Het bewijst alleen maar het overweldigende succes van Urban Trail.

Er wordt zaterdag weer door tal van leuke locaties gelopen.  Nieuw dit jaar zijn ondermeer het Museum Kazerne Dossin, het Schepenhuis en...Lamot.  En met dit laatste is manager Jan Simons uiteraard erg tevreden mee.

"Noteer zeker maar dat de stad tot 19 uur bereikbaar blijft" zegt Walter Schroons.  "De mensen hoeven dus niet bang te zijn dat Mechelen de hele dag in quarantaine zit.  Je kan dus best nog de hele dag winkelen in de stad..."  Winkeliers kunnen tevreden zijn, en dat zal de horeca ook zijn, want zo'n evenement lokt niet alleen tal van lopers naar Mechelen, maar eveneens vele supporters en nieuwsgierigen.. 

 

De kerstverlichting geeft zeker een meerwaarde aan de uitstraling van de binnenstad.  Daar mag je van op aan.

Op een tiental locaties wordt er ook live-muziek gespeeld, waaronder opzwepende percussie om de lopers moed te geven.  Dit zal ondermeer gebeuren op de speelplaatsen van het Sint-Romboutscollege en het Scheppersinstituut.  Ook in Lamot worden we vergast op streepjes muziek.

De school van de Ursulinen en het atheneum van Pitzemburg liggen dit jaar ook op het parcours.  Voor de tweede keer wordt er gelopen door de aartsbisschoppelijke tuin die anders haast niet opgengesteld wordt.  Ook het buro van de burgemeester wordt gepasseerd!

Verder nog: De Noker, 't Arsenaal, Campus Thomas More, de oude Vleeshal...

 

Graag hadden we deze keer ook gehoopt door de kathedraal te lopen.  Maar hiervoor was nog wat koudwatervrees.  We hopen dat dit in de toekomst wel zal lukken...

 

De deelnemers lopen 10 km door en langs verschillende gebouwen en sites in het centrum.  Om alles in veilige en vlotte banen te leiden is een groot gedeelte van de binnenstad verkeersvrij vanaf 19 uur tot 23 uur.

Er wordt gestart om 20 uur aan de Veemarkt waar ook de aankomst is.  Om het kwartier is er een nieuwe wave van telkens 1000 man die uit de startblokken schiet.

 

Niet alleen voor de lopers wordt het een evenement om 'U' tegen te zeggen, maar ook de mensen langs het parcours zullen er tenvolle van kunnen genieten.  Brouwerij Het Anker stelt z'n binnenplaats open.  En dat wordt een gezellige bedoening.  De lopers kunnen dwars door de brouwerij lopen, maar wie een short cut wil kan dit ook.

De Shopping Shuttle rijdt zoals elke zaterdag van 10 uur tot 19 uur gratis over en weer tussen de binnenstad en het Douaneplein.

Tussen 19 uur en 23 uur kan men de parkings in de binnenstad niet uitrijden.  Denk daaraan!  Maar de randparkings zijn perfect te gebruiken.  Ook die van de Hoogstraat of parking Lamot blijven open. 

Fietsers kunnen hun stalen ros stallen op de speelplaats van het Sint-Romboutscollege waar er ook  kleedkamers zijn voorzien.  Op deze speelplaats krijgt elke deelnemer een Maneblusser aangeboden.  Alle deelnemers aan de run krijgen bovendien een nuttig en leuk gadget: een fluo armband, en een speciaal voor deze editie vervaardigd loopshirt.

Méér info over de Urban Trail:

www.sport.be/mechelenurbantrail

Golazo Sport:    info@golazo.com      011 45 99 00

meer info over de verkeersmaatregelen die zullen getroffen worden:

www.mechelen.be

 

 

 

Ik ben er alvast klaar voor!  Dit wil ik voor geen geld van de wereld missen!  En U?

Het belooft vrij zacht en vooral droog te zijn.  Ideaal dus voor loper en kijker.