Rode Loper voor 'Stapelgek van M'

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Vandaag ging de langverwachte film 'Stapelgek van M' in Lamot in première!  De rode loper werd uitgerold voor deze feelgood-movie in een regie van Mechelaar Pita Saïd - Aghassaiy.  Het werd een enorm succes!  Twee maal zat de aula vol - en dat betekent dat al 600 Maneblussers de prent bekeken

 

Hollywood leek vandaag even aan de Dijle te liggen.  Of noem het 'Mollywood' zoals onze Bellemadam het aankondigde...

Het was dan ook Bellemadam Myriam Sips die samen met Bart Pepermans van het populaire radio Opsinjoor-programma van zondagmorgen - 'Mechelse Peper' - voor de presentatie zorgde.

En dat deden beiden met verve - met de nodige kwinkslagen in onvervalst Mechels.

Twee maal zat de aula die zowat 300 man kan bevatten hélemaal vol. 

Heel wat bekende Mechelaars werden gespot.  Niet weinige van hen hadden een rolletje in de film. 

Het leuke van de film is dat het heel wat diverse Mechelaars bij mekaar bracht.  Velen gingen spontaan in op de vraag van Pita om te figureren in 'Stapelgek van M'.   Met deze film bewijst Pita de grote liefde voor zijn stad. 

Er is bijzonder hard gewerkt aan deze film.  De laatste maand was héél intens.  Toen kwam Pita Aghassaiy haast de studio niet uit.  Gelukkig had hij de hulp van Alex Adp die ook meespeelt én zorgde voor het  muzikale nummer dat nu op een aantal radiozenders wordt gedraaid.  Ook Tizza Zakaria was een onmisbare schakel in de productie.  Broer Ahmed Aghassaiy was dan weer meer de organisatorische spil in het geheel.

De zoon van Pita - de jonge Mechelse stadsartiest, Yannis Aghassaiy, heeft ook een rolletje in de film.

De film werd gesmaakt door het publiek.  En bij dat positieve oordeel sluit ik me aan.  Het is vooral een leuke prent die de grote diversiteit van deze stad in de kijker zet.  Zo maken we een ommetje bij de Outlaws op de Battelsesteenweg, gaan we gebakjes kopen bij Annouar in de Hoogstraat, lopen we brouwerij het Anker binnen, belanden we op een Assyrisch trouwfeest...., én beleven we een derby tussen Malinwa en Racing!

Centraal figuur is Opsinjoorke - gespeeld door Rik Wesemael die al jaren in de huid van onze Sotscop kruipt.  Een zoek geraakt muntstuk is de rode draad in de film.

In de film herkennen we héél wat bekende Mechelaars, zoals Roos Van Acker, Marc Uytterhoeven Jaak Van Asch, John Reels, Dirk Tuypens, Plezante Gidsen-duo Ferre Uytterhoeven en Rudi De Mets, schipper Walter Smits, Gustave Min, Lamot-coördinator Jan Simons, Marijke Lamon, voetballegende Piet den Boer, danskoppel Karlijne Provinciael en Mike Alvarez; Academiedirecteur Hans Martens, Guido De Coninck, dokter Farid Benasser, Luc Vis..  En dat zijn dan maar enkele van de namen...

Ook een aantal politici durfden het aan om mee te doen: vooral een als rocker vermomde burgemeester Bart Somers wist te verrassen.  Maar we herkenden ook 'dienster' Caroline Gennez, scheidsrechter Koen Anciaux, Björn Siffer, voetballer Kristof Calvo, Melikan Kucam...

Actrice Loes Van den Heuvel werkte ook mee aan de film.

 

Nee, de film gaat niet op DVD uitkomen...  Maar we zorgen binnenkort nog wel dat hij enkele keren zal vertoond worden, op zaterdagen, zondagen en woensdagen.  Ik verklap nog niet waar en wanneer, want ik zou graag nog voor een stunt zorgen.  Bedoeling is wel dat het laagdrempelig zou zijn... Je zal het wel zien...  Ik heb veel plezier beleefd aan het maken van de film.  Maar ik wou het ook goed doen.  Bedoeling was dat deze film de stad Mechelen op een postieve manier zou tonen.  Hopelijk zijn we hierin geslaagd.   Enne...waarschijnlijk komt er nog wel een vervolg.

 

De film is verrassend, wervelend en gemaakt met vaart... Het bevat veel humor, artistieke beelden - is een tikkeltje magische surrealistisch... Kortom: het is een plezierig kijkstuk. 

De rode loper werd vandaag uitgerold voor 'Stapelgek van M'...  De kop is er af.  Grijp zeker je kans om hem niet te missen als hij binnenkort elders wordt vertoond!

 

 

(Ahmed en neefje Yannis Aghassaiy)

(Pita Saïd, John Reels en Alex Adp)

 

(Piet den Boer en Marc Uytterhoeven)

 

(Bart Pepermans en Walter Smits)

(John Reels, Jan Simons, Marc Uytterhoeven, Pita Saïd, Piet den Boer, Koen Anciaux, Björn Siffer, Walter Smits en Bart Pepermans...)

   

 

(Marijke Lamon, Dirk Tuypens, Bavo Anciaux)

(Karlijne Provinciael en Mike Alvarez)

 

 

(Guido De Coninck en zijn echtgenote; Melikan Kucam en zijn zoon)

 

 

 

(Roos Van Acker)

 

(Tizza Zakaria en z'n vriendin)

 

(Bart Pepermans, Myriam Sips, Marie-Louiske Windels, Gustave Min)

(Ferre Uytterhoeven, Walter Smits, Rudi De Mets)