Koop of huur je graag een kunstwerk van Sjarabang?

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets en artotheek Sjarabang)

 

Als je jouw huis, bedrijf of instelling wil opfleuren met 'n uniek en origineel kunstwerk, moet je zeker bij ons eens langskomen of onze online artotheek bezoeken! Je zal verrast staan. Je kan één van onze meer dan 400 werken aanschaffen: kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Het is een win-win situatie. Je werk mee aan een mooi inclusieverhaal. Deze werken geven extra uitstraling aan een ruimte en voor bedrijven kan het huurbedrag ingebracht worden in de boekhouding. En: je steunt er een goed doel mee.  Dus waarom twijfelen?

Marleen D'Joos van vzw Sjarabang vertelt het me enhousiast.  Het is dan ook een bijzonder leuk project...

 

 

Sinds ze hun stek aan de Kerkhoflei verlaten hebben, huist Sjarabang nu in de Hoviusstraat in het Groot-Begijnhof.

Op deze plek wil Sjarabang kunst-en cultuurparticipatie voor kinderen en volwassenen met een beperking bevorderen.  Er gaan creatieve ateliersessies door waar met verschillende technieken en materialen wordt gewerkt.  Het resultaat is niet weinig verbluffend.

 

Onze kunstenaars maken schitterende werken.  Ze mogen ze natuurlijk mee naar huis nemen, maar toch houden we de echt hele mooie graag bij om te verkopen of te verhuren.  De opbrengst hiervan gaat uiteraard voor de helft naar de kunstenaar, en de andere helft gaat naar de werking van Sjarabang.  Want we moeten natuurlijk ook kunnen 'overleven'.  Gedurende de jaren dat we actief zijn hebben we een knappe en grote collectie opgebouwd.  Tot hiertoe werden die gestockeerd zonder meer.  Gebrek aan tijd en middelen maakten dat we onze artotheek niet konden uitwerken.  Maar daar is nu verandering in gekomen. 

 

Dat laatste heeft zeker te maken met het mooie bedrag dat Foundation Mechelen bijeen wist te sprokkelen voor Sjarabang.  Voor ondermeer dit doel organiseerde de Foundation een Kerstconcert in de Sint-Romboutskathedraal.  Marleen en haar mensen zijn er dankbaar voor.

 

Alle werken zijn nu ingelijst en onze artotheek staat online.  De kunstwerken staan met hun naam, afbeeldingen prijs op onze website.  Gisteren konden we een deel van onze collectie bewonderen in enkele van de hotels die hun deuren openzetten.  En ik kan nu al verklappen dat volgende week zondag, op 9 oktober, werken zullen te zien zijn op Art Fair - een kunstmarkt in de Heilige Geestkapel aan het Sint-Romboutskerkhof.

 

 

 

Laat je die dag zeker verrassen door deze unieke werken!  Maar als je niet kan wachten kan je nu al een kijkje nemen op de website waar de artotheek te bezoeken is.

 

Voor bedrijven wil ik nog meegeven dat Sjarabang graag ter plaatse wil komen om werken uit te kiezen.  Zelfs leveren, ophalen en bevestiging aan de muren kan indien gewenst ook door ons worden gedaan...

 

(Marleen en Gaya van Sjarabang...)

 

www.sjarabangvzw.be

info@sjarabangvzw.be

015/63 96 14
0477/23 90 78