Lien Schoeters' prachtige popparels op een zonnige RijmrockdagLien Schoeters
is in Mechelen langzaam maar zeker en volkomen terecht aan het uitgroeien tot een begrip. Met een prachtig stemgeluid, knap pianospel en liedjes die stuk voor stuk popparels genoemd kunnen worden als absolute troeven.

De jonge singer-songwriter heeft sinds kort ook een eigen band: A Linn Thing. Haar band kun je bewonderen op Maanrock, zaterdag 27 augustus. Maar Lien treedt ook nog steeds solo op natuurlijk. Zaterdag 20 augustus maakte de chanteuse op het akoestisch podium van Rijmrock in Rijmenam het mooie weer.

Lien, het klavier, heel even ook de akoestische gitaar, haar mooie warme stemgeluid en de kleine kunstwerkjes die de songs zijn; meer was er niet nodig om de aanwezigen in te pakken en te charmeren die zaterdag.

Al bij de eerste noten van een pakkend Day by Day wist de sympathieke singer-songwriter zonder al te veel moeite te overtuigen. Tot de instant favorieten horen behalve Day by Day zeker ook Lift A Stone en Good Day.

De songs die Lien bracht, zijn liedjes die ze ook met A Linn Thing brengt. Aan Your House, vlotjes meegezongen door het publiek, kun je dat misschien nog het beste merken, maar ook ontdaan van alle franjes, staat deze meezinger als een heu.. huis. Dat geldt trouwens ook voor de andere composities. Een sterke song is een sterke song, of niet soms? En kwaliteit drijft altijd boven...Rijmrockers die ook naar Maanrock gaan, zullen een aantal liedjes misschien herkennen en wie weet spontaan meezingen of -neuriën.

"Nu ga ik mij aan een experimentje wagen" sprak Lien, ze omgorde de akoestische gitaar en zette School of Life in. Wel, dat experimentje mag ze gerust overdoen, ook op de snaren is ze bedreven. Een heel erg mooi lied trouwens, deze School of Life, met een sterke tekst ook.

Wanneer Schoeters eigenlijk al aan het afscheid nemen was, hoorde ze dat ze nog tijd kreeg voor nog een liedje! Gelukkig maar. "Ah, a little bit more?", grapte Lien. En we kregen, toeval of niet, een erg fraai...  A Little Bit More.

Voor jullie verslaggever was het géén eerste kennismaking met de mooie muziek van Lien Schoeters. Maar ik was wel weer opnieuw onder de indruk.

Check zeker A Linn Thing, aanstaande zaterdag op Maanrock als je je dan vrij kunt maken. Doén! De band was trouwens ei zo na voltallig aanwezig op de vijfde Rijmrockeditie. Want Tom Lalalover Kestens en enkele van diens muzikanten zijn ook de muzikanten van Lien. Ik verwijs graag naar het verslag van Troostie over de geslaagde wedergeboorte van Lalalover.


En dan is het aftellen naar het album van A Linn Thing, en meer optredens natuurlijk, wat mij betreft zowel mét band als solo. Wordt vervolgd!

tekst en foto's: © Mark Van Mullem


Setlist:
Day By Day / Good Day / It'll Be What It Is / Meet At Home / Your House / Lift A Stone / School of Life

Encore:
A Little Bit More