Mexit

met categorie:  

Ik stel een referendum voor een M-exit voor, een Mechelenblogt-exit. Sinds enkele tijd is Mechelenblogt alleen het speelterrein van enkele personen die vinden dat ze een aantal nieuwtjes hier moeten herhalen of een negativistische mening moeten plaatsen.

 

Ik heb zo een flauw vermoeden dat de moderator van deze blog met lede ogen de verwatering van deze blog bekijkt ofwel al enkele tijd zelf heeft afgehaakt.

Wat mij betreft: indien deze situatie niet verbetert dan wordt mijn menubalk een icoontje armer. Graag voor één keer nog jullie opinie.

 

 

 

Luc, u kennende verbaasd mij dergelijk intermezo niet. Helaas, weer een kans gemist beste.

Tegen welke regels wordt er gezondigd ?  Just2know

Waar is Jans eigenlijk ?  Waar blijven de Grote Verhalen ?

"Dit was (in) het nieuws" zijn newsflashes met een Mechelse link & met het (on)nodige gescheurp en de "Teaser" gaat niet over Mechelen of de Mechelaars, maar is er voor de Mechelaars.

We proberen MB levendig te houden voor ALLE Mechelaars : Jong & Oud

Dag Luc...

Toch even vermelden, je bent helemaal niet verplicht alles te lezen

of als sommige personen of meningen je niet aanstaan, hun schrijfels te lezen.

 

@ Marcanne : Juist.

De enige scherprechters zijn de Mechelaars uit het jaar 2525 die dan een oordeel mogen vormen over de Mechelaars uit het jaar 2016.

Dag Marc...

Ik ben spijtig genoeg wél verplicht om alles te lezen vermits de naam van de betrokken blogger niet meer verschijnt in de kolom ' recente reacties. Vroeger was dat wel het geval en had ik de mogelijkheid om de interessante reacties er uit te plukken.

Een terugkeer naar het vorige systeem zou ik waarderen.

@ de steller van de vraag: Jan is met vakantie.

@ Luc, je leest inderdaad zoals marc zegt alleen maar wat je interesseert. Je leidt toch dadelijk af uit de beginregels van de repliek wie de auteur is.

@gimycko: uw gazet wordt een beetje te lang om te lezen en ik ben het scrollen beu.

@alle bloggers: beleeft er niemand iets dat het lezen waard is in Mechelen? Buiten dan de gazet van Gimycko uiteraard. 

Er is zoveel te doen waar een tof verslagje kan over gemaakt. 

Anderzijds versta ik de schroom van sommigen om een verhaaltje te schrijven voor MB, gezien de soms niet malse reacties als men dan al eens de moeite doet iets te verslaan. Vandaar het uitblijven van verdere bijdragen van mijnentwege bij voorbeeld. Ook al bij gebrek aan deelname aan veel activiteiten door ondergetekende. 

@ Malenie :

Iedereen heeft zijn expertises, liefhebberijen of hobby's : muziek, theater, natuur, sport, enz.

Dat iedereen, die wil, eerst een kladje aanmaakt in Word en het daarna hier ten berde brengt.

En ja, reacties zijn soms cru, maar het is hier gelukkig geen GeenStijl, TPO of Facebook.

Moest ik hier (ook nog eens) een GeenStijl-VrijMiBo zetten, zou ik voor eeuwig een ban hebben.

BTW :

Van een bezoekje van een klein uur op de Opendeurdag van de Academie ga en kan ik hier geen lang en diepgravend artikel schrijven, zeunne.

Het "scroll-probleem" is inderdaad een (jammerlijk) feit, maar er gebeurde al zoveel in een half jaar in ons Mechelen.

@Malenie: de beginregel van een repliek in de kolom ' Recente reacties ' telt maximum 5 woorden. Dat is voor mij te weinig om ' duidelijk uit te maken wie de auteur is ' zoals jij stelt. Mijn voorstel blijft dus: ik wil de naam zien van de reageerder zonder dat ik de reactie zelf moet lezen / ondergaan.

@ Luc :

Door op die eerste regel te tikken, weet je natuurlijk wel bij welk artikel je zit.  Je ziet natuurlijk niet wie de persoon is die reageert.

Hier G.L. Hoera, hij kan klappen zei mijn vader heel lang geleden toen hij terugkeerde uit gevangenschap in Ost Preusen.

Ziezo de eerste bijdrage over iets nieuws is binnen, zie topic over La Classica.

Toeval? Ik ben in elk geval heel blij hiermee.

En ja het is wel zo makkelijk te weten van wie een antwoordje komt.

Anderzijds genereert dat soms nogal ongezellige conversaties...

Na drie weken weer in het land...  Wat is dat hier allemaal op Mechelenblogt.  Laat me voorzichtig zeggen dat ik de frustratie begrijp en dat ik nog voorzichtiger me uitdruk met de woorden: wie het schoentje past trekke het aan.  Op hoop van zegen.  Zelf schiet ik binnen enkele dagen ook terug in actie.

Aan al die graag zagen dat de blog niet goed is: maak er dan werk van.

Denk je dat je het beter kan: kruip in je pen (of keyboard). Je kan misschien eens wat inspiratie opdoen bij Project Wolf waar er onder schrijvers en lezers een algemeen positivisme hangt en geen sfeer vol cynisme en achterdocht zoals hier.... Check http://www.projectwolf.be/category/stadsvibes/

En toegegeven, ik heb ook al eens mijn pijlen gericht op de oprichters van de blog om de kwaliteit te verbeteren en voor wat meer afwisseling te zorgen.  Maar moest dan ook snel toegeven dat ik het zelf niet beter kan. Dat gezegd zijn, een vorm van moderatie zou niet slecht zijn, zowel voor de schrijvers als voor de reacties :-)