"energetisch of relaxerend?"

met categorie:  

('Fons-de-coiffeur' Peeters voor zijn kapperszaak op de Tervuursesteenweg)

 

"Energetische of relaxerende wasbeurt?" vroeg ze me vriendelijk als ik mijn hoofd achterover legde in de lavabo.  Ik zat dus wel degelijk bij de kapper voor wie bij het lezen de wenkbrauwen zouden fronsen.  De vraag was me voordien nog nooit gesteld.

"Euh, nu ja: ik dacht aan wassen en knippen in zomermodus..."  Buiten flaneerden de korte rokjes door de Bruul.  Ze drong aan.  Gebeitelde glimlach.  Nog even vriendelijk.

"Ga dan maar voor...energetisch."  Ik kon er maar wakker(der) van worden. Ik had trouwens mijn cafeïne nog niet genuttigd...

 

Met masserende bewegingen, een warme waterstraal en een schuimmakend iets op de dunnende grijze haren deed ze haar uiterste best.

ik probeerde iets te voelen van de energie die nu zou moeten vrijkomen.

Ik voelde niks, behalve een lachspier die wat trillerig deed.  Maar ik wou niet lachen.  Dit was een hoogst ernstige aangelegenheid.

Een kapbeurt is al lang niet meer wat het was bij 'Fons-de-coiffeur' op de Tervuursesteenweg - waar ik als jonge knaap afgeleid werd om naar het 'vogelke' te kijken, waardoor mijn hoofd in de juiste positie werd gebracht om Fons zijn millimeterend werk te laten uitvoeren; en waar de enige frivoliteit een meegegeven verfrissingsdoekske met 'oodeklonje' of iets dergelijks was...

Zo is het hede ten dage niet meer.

Fons zit al lang in hogere sferen en ik ga al eeuwigheden niet meer naar 'de coiffeur' maar naar het 'kapsalon'.

Nu zit je stijlvol te wezen in een modieus interieur.  Zwart en hout, weet je wel.  Een elitair evenwicht zoekend.

Er wordt gevraagd of ik een koffie wil degusteren, én er wordt telkens opnieuw het onmisbare nut van een gel, wax of ander hoogstnoodzakelijk product uit de doeken gedaan.

"Kijk", zegt ze dan met niet aflatende vriendelijkheid.  "Met deze wax in je haren gemasseerd en dan gedroogd, krijg je ze nadien weer netjes in de richting die je wil.'

Ik wist niet of ik haar mocht geloven.  Mijn niet zo wilde haardos valt vanzelf wel in de juiste plooi, zélfs als de wind Onder den Toren brutaal mijn kapsel zou willen attaqueren.

Maar ik durfde niet tegen haar haren instrijken.

Daarvoor was ze té attent.

"Energetisch of relaxerend?" had ze me gevraagd.

Ik ben er klaarwakker van geworden.

Misschien had het dan toch geholpen?

Volgende keer ga ik die 'relaxerende wasbeurt' laten uitproberen.  Kwestie om het verschil proefondervindelijk te kunnen vaststellen.  Je bent immers nooit te oud om te leren.

Zéker niet als het aankomt op gevoelsmatige dinges.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                   
                     

Ik heb echte-venten-coiffeur Eddy op den Tervuursesteenweg nooit-niet willen inruilen voor hair-atelier Frank Bourguinon, een 100 meter verder op diene zelfde Tervuursesteenweg.

Iedereen kent de episode van Married With Children, waar Al Bundy verplicht werd om - na de dood van zijne echte-venten-coiffeur - naar het hair-atelier van zijn vrouw Peggy te gaan en thuiskwam met.. ne geblondeerde Jean-Marie-Pfaff-of-Carl-Huybrechts-krullenbol.

De laatste keer dat ik bij den Eddy kwam om me te laten kortwieken, weigerde den Eddy dit.  Sindsdien ben ik nooit meer naar ne coiffeur geweest.  Het haar blijft lang want... den Eddy gaf het zelf toe : hij was eigenlijk ne oude hippie !  Hij was nog op Jazz Bilzen geweest tijdens de hoogdagen, maar dit terzijde.

Geweldige vent, den Eddy.  Want hij bezat ook nog eens een shitload aan betere stripverhalen !

:-)

Foto Gimycko - Streetview

den Eddy op den Tervuursesteenweg kon straffe verhalen vertellen

Om één of de andere reden ging ik naar 'n andere Eddy, op de Hombeeksesteenweg 65?, zijn madam hielp ontving de klanten, den Eddy knipte.

 

Nu moeten echte-venten naar den Tattoo-shop in de OLV-straat om serieus te worden nat geschoren.  Blijkbaar is diene echte-venten-coiffeur daar nen echte-hipster met lange baard en tattoo-sleeves.

Go Figure !

;-)

Ik ben al jaren zeer tevreden klant van The Hair Lounge,

rechtover bakkerij Opsinjoor,

 

knippen en scheren voor een eerlijke prijs

het lange wachten neem ik er voor lief, en leidt vaak tot zeer leuke conversaties met de andere klanten.

Nu dat bloemenwinkeltje in den Bruul daar weg is, misschien terug nen echte-venten-coiffeur daarin placeren.  Altijd goed voor winkelende-wachtende-echtgenoten.

Wat is er eigenlijk aan de hand met bloemenwinkeltjes in Mechelen ?  Naast dat in den Bruul is ook die in de Guldenstraat verdwenen.

dat "bloemenwinkeltje" zit nu in Stassart 111 ofte het vroegere home Astrid. En als ik goed ingelicht ben komt er daar opnieuw een bloemenwinkel in de Guldenstraat.

 

@ Malenie :

Ge kunt nu bokes met choco gaan eten tegen 18 ( ! ) euro in de Guldenstraat.

Artikel

De Latte Factor is vlakbij.

Ik had het ook gelezen deze morgen: voor hoeveel wedden we dat ze geen twee jaar blijven?

Met Bokes en hoe heet dat ding bij Michiels klokken ook weer en dan nog de Tartes de Françoise en Anouar allemaal in de geburen...

En dan al die koffiedinges in de Lievrouwstraat. 

Ik zal mijn bokes thuis wel opeten. Als ik eerst naar de Hoogstraat moet voor dat ik eten heb, verga ik van de honger en val van mijne vélo.

BTW je hebt de nieuw parkings voor velos nog niet vermeld in je nieuwsoverzicht.

Er is zelfs een overdekte in de Sinte Mettetuin.

@ Malenie : Ja.  Ge kent het gezegde :

Als je op het einde van je geld, nog een stuk maand over hebt

dan zit je met een dik probleem.

De Latte Factor is één van de factoren om in de Armoede verzeild te geraken.