Komeet zoekt spullen van Comet

 

(foto's: Jan Smets)

De zomer lijkt op deze verzopen dag héél ver weg...  Maar hij komt er heus wel.  Daar kan je van op aan!  Vanaf 25 juni kan je op de voormalige Comet-site terecht in een culinaire zomerbar met alles erop en eraan.  Dat betekent drankjes, streetfood en een massa evenementen.  Het wordt dus bijzonder gezellig op deze nu braakliggende terreinen tussen Astridlaan en Auwegemvaart.  Tot 21 augustus kan je in KOMEET elk weekend terecht voor zomers genieten.  Vier enthousiaste jonge kerels hebben de koppen bij mekaar gestoken om dit originele concept in mekaar te boksen.  Vandaag had ik een babbeltje met één van de vier musketiers: Willem Beeck, jeugconsulent in Mechelen en coördinator van het medialab Project Wolf.  Hij is net als zijn kompanen naarstig op zoek naar leuke spullen om alles nog wat leuker aan te kleden.  Comet moet helemaal herleven in KOMEET....  Misschien kan jij hem wat verder helpen?

 

 

 

Ja, inderdaad.  We zouden graag wel wat elementen van Comet integreren in het recyclage-meubilair dat we zelf willen maken voor ons terras.   Ik denk dan aan vaten, naamplaatjes, enzovoort...  Wie zou ons hierbij kunnen helpen of kunnen verwijzen naar iemand waar we zo'n spullen zouden bemachtigen?  Je zou er ons veel plezier mee doen.

 

Da's dus de vraag.  Ik ben nu al benieuwd wie deze jongeren op weg kan zetten.  Het terras zal zo'n 800 vierkante meter groot zijn.

Eten en drinken staan centraal in Komeet.  De gerechtjes zullen betaalbaar zijn, verzekert Willem me.  Af en toe zullen er culinaire events plaatsvinden zoals een BBQ-festival, een Italiaanse Trattoria en een wekelijkse zondagsbrunch.

 

De nadruk ligt dus op eten.  Maar ook een drankje nuttigen aan een unieke gepersonaliseerde toog.  Amusement vergeten we niet.  Denk dan aan volleyball, een Kubtornooi, sfeermuziek met live performances...

 

KOMEET zal gemakkelijk bereikbaar zijn via een weg die vaart met Astridlaan zal verbinden.

Op de site waar KOMEET ongetwijfeld veel zomergasten zal ontvangen, is ook nog een Padel-club en een moestuinproject van Velt vzw te vinden. Hun bezoekers zullen dus eveneens hun drankje en hapje kunnen nuttigen in de originele bar.

Op zaterdag 25 juni wordt de culinaire zomerbar geopend.  Elke vrijdag kan je er terecht van 16 uur tot 22  uur.  Op zaterdag kan dat tussen 10 uur tot 22 uur, en op zondag van 10 uur tot 18 uur.

Buiten Willem Beeck voor wie het organiseren in het bloed zit als oud-voorzitter van Jeugdhuis Joko, zetten ook Pieterjan van den bon,al jaren gepassioneerd kok, zijn jongere broer Benjamin en Jan Sraetmans die vormgever en medeprogrammator van de Dijlefeesten was, hun schouders onder het originele initiatief.

Wie helpt hen verder met Comet-spullen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb wel enkele kleine blauwe badkamerstegeltjes van de voorgevel - van tijdens de afbraak.  Maar die hou ik nog effe bij me.

Had graag zo'n gekleurde glastegel meegenomen, maar die waren niet bereikbaar in de puin.

:-)

Foto's Gimycko

Komet spullen heb ik helaas niet... Alles altijd mooi laten liggen. Heb wellicht nog wel een paar goeie foto's in mijn archief zitten.