#DIJLESTROOM brengt alle Mechelaars dichter bij boeiende cultuurWie vanochtend, zaterdag 2 april, de Mechelse zaterdagmarkt bezocht, merkte dat er wat gaande was. Misschien werd je wel gelokt door de dichtafoon van dichtatuur, woonde je vervolgens de voorstelling bij van de vrolijk rondhuppelende dichtende heren van datzelfde Dichtatuur. Of genoot van de circuskunstjes van Circolito. En je ontving wellicht een strooibriefje van de initiatiefnemers...

Vandaag ging Dijlestroom van start, een nieuw Mechels burgerinitiatief met als doel de Mechelaar op laagdrempelige manier kennis te laten maken met cultuur. Met performances op de Grote Markt of in de buurt daarvan. Voorlopig élke zaterdagochtend in april.Er is best veel te doen in Mechelen en dat is goed. Maar vaak komen steeds dezelfde mensen, en daar willen we wat aan doen”, vertelt Daan Ver Donck aan Mechelen Blogt. “Heel de maand april organiseren we vanalles en nog wat aan en op de Grote Markt. Voor iedereen. Dus  ook de Jef die op de markt zijn inkopen komt doen... ”.

“Vandaag beginnen we met dichtatuur en Circusschool Cirocolito, als teaser. Maar zak de komende zaterdag zeker ook af naar de Grote Markt” zegt Daan, “élke zaterdag halen verschillende culturele initiatieven het onderste uit de kan”.

Initatiefnemers Jasper Benn, Daan Ver Donck, Bavo Anciaux, Frederik Ceulemans en Dirk Vanhecke willen werkelijk alle Maneblussers van alle gezindten en afkomst dichter bij cultuur brengen.En er is ook een tweede insteek. “Iedereen mag meedoen, zo bieden we ook een vrij podium aan jong talent of nee, ook oud. Schrijf maar 'nieuw talent': jong of oud, maakt niet uit!”, voegt Jasper Benn toe. Benn doet op dat vlak ook al zijn duit in het zakje met pop up bar Minimaal (Onze-Lieve-Vrouwestraat 82).

Het kunnen best wel eens bijzonder boeiende marktdagen worden in april. Misschien later ook nog? “Dat zien we nog, eerst april als test case, dan zien of het werkt... Maar graag!”, aldus Jasper, "iedereen welkom dus!".Info over Dijlestroom vind je op de facebookpagina en via Instagram met hash tag #DIJLESTROOM

Wordt vervolgd!

tekst en foto's: © Mark Van Mullem