Fotograaf Stef Boey stelt tentoon in de Guldenstraat

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Vanaf vandaag tot en met 26 maart stelt de talentvolle Mechelse fotograaf Stef Boey tentoon in het Vrijzinning Centrum De Schakel in de Guldenstraat.  Het is beslist de moeite om daar eens een kijkje te gaan nemen.  Dat kan elke zaterdag van 10 u tot 14 uur én op afspraak.  Bovendien maken alle bezoekers van de expo kans op een korting of landschapsprint naar keuze, en da's een reden te meer om het werk van deze Hombekenaar te gaan ontdekken...

 

Stef Boey is nog maar sinds 2012 voltijds fotograaf.  Hij heeft van zijn hobby zijn beroep kunnen maken...

 

Inderdaad, vroeger was fotografie louter een hobby.  Ik was immers werkzaam in de Carrefour waar ik ondermeer televisies en...fotocamera's verkocht.  Dus ik kende er wel ietsje van.  Ooit had ik graag fotografie gestudeerd in Coloma, maar dat mocht ik niet van thuis omdat het toch een vrij dure opleiding is.  Later heb ik een basiscursus digitale fotografie gevolgd bij Syntra en het was daar dat een leraar opmerkte dat ik wel talent had.  En zo is de zaak beginnen rollen...

 

 

Nu heeft Stef dus al vier jaar van fotografie zijnhoofdberoep kunnen maken, nadat hij ook al twee à drie jaar voor het Festival van Vlaanderen - Mechelen werkte.

Hij houdt zich vooral bezig met portretten en events.  Maar hij is eveneens een veelgevraagd huwelijksfotograaf.  Dat had hij waarschijnlijk niet kunnen dromen toen hij meer dan twintig jaar geleden als amateur foto's schoot op het huwelijk van zijn zus.

Landschappen fotografeert Stef Boey ook, maar da's dan eerder uit hobby.  Zo heeft hij knappe foto's van ondermeer ons Vrijbroekpark.   Mechelen brengt hij ook graag in beeld.

Vier jaar geleden kreeg Stef al eens de kans om hier in de Guldenstraat tentoon te stellen.  En op de nieuwe vraag om nog eens te exposeren ging hij graag in.

Af en toe exposeert hij ook elders.  Vorig jaar kreeg hij zelfs de kans om in Saoudi Arabië tentoon te stellen.  En dit ook op vraag.

Regelmatig won hij prijzen.  Toen hij nog maar één jaar beroepsfotograaf was won hij met z'n portretten brons bij de vereniging voor Belgische beroepsfotografen.  Zijn portretten zijn dan ook erg sterk en expressief.  Stef heeft het talent om snel iemand op z'n gemak te laten voelen voor zijn lens.   Voor het Shootmagazine behaalde hij de eerste prijs landschapsfotografie, en op het WAK (Week Amateur Kunst Mechelen) won hij zilver.  Daarnaast viel hij nog in de prijzen op kleinere fotowedstrijden.

Zijn ambitie is om ooit het label van QEP te behalen (qualified european photographer)

 

 

Op deze eerste dag van de expositie was er al flink wat belangstelling.  Dat belooft!

Op de laatste dag van de expo, zaterdag 26 maart, worden tien winnaars geloot.  Deze zullen per mail worden gecontacteerd.  Ook wordt dit gepubliceerd op de facebookpagina 'Stef Boey Photography'.

Je kan 10% korting op een studioshoot of huwelijksreportage winnen of een landschapsprint naar keuze.

Surf naar www.stefboey.com of  http://www.huwelijk-fotograaf.be    Ga dan naar de 'contact' pagina en mail je voorkeur.  Alle inschrijvingen moeten gebeuren tijdens de periode dat de expo loopt én via de vernoemde websites.

Enkel bezoekers van de fototentoonstelling maken kans op één van de tien prijzen.