Acht kunstenaressen leggen hun werk onder de Kerstboom

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Wil je dit jaar écht een uniek en waardevol cadeau onder de Kerstboom leggen?  Of...wil je het jezelf schenken?  Dat kan!  En je hoeft er niet zo ver voor te lopen.  En als ik je hierbij nog vertel dat het allemaal héél erg betaalbaar is met prijzen tussen 15 euro en 150 euro: dan ga je waarschijnlijk overstag.  Acht kunstenaressen met een flinke staat van dienst stellen hun kunstzinnige creaties ten toon én te koop in huiskamergalerie yoHanneke aan de Schuttersvest 25.  Ik was verrast door het heel diverse en kwalitatief hoogstaande aanbod.  Met galeriehoudster Hanneke Vermeulen en drie van de kunstenaressen had ik een fijne babbel...  Vandaag ging het evenemet 'Kok - Kunst Onder de Kerstboom' van start, en je kan er morgen tot en met volgend weekend nog terecht...  Doen!  een aanrader...

 

 

Hanneke Vermeulen runt de galerij een vijftal jaar.  Ze is te vinden in een ronduit schitterende herenwoning aan de Schuttersvest uit 1890: een pareltje met prachtig Mechels houtsnijwerk en glas-in-lood.  Het straalt allemaal warmte en gezelligheid uit

 

Drie à vier keer per jaar richt ik hier een expositie in. Meestal met twee kunstenaars die complementair zijn.  Vaak gaat het dan om kunstenaars waarvan de ene muraal en de andere driedimensioneel werkt..  Wat vooral belangrijk is, is dat het kunst dichter bij de mensen wil brengen.  Deze galerij wil laagdrempelig zijn.  In dat kader past 'Kunst onder de Kerstboom' helemaal...

 

     http://www.yohanneke.com

                                                             

 

Tania Verhasselt is één van de acht vrouwen die exposeert.  Ze doet dit met prachtige sjaals en met mixed media.  Met veel enhousiasme vertelt ze over haar kunst.

 

Ik werk altijd abstract.  Ik heb hier schilderijen in mix media, zowel op canvas als op papier.  Ook sjaals zijn te koop.  Ik ben al jaren bezig met kunst, en vanaf 2008 ben ik professioneel aan de slag.  In een grijs verleden heb ik ooit nog het tijdschrift 'Parrallel' uitgegeven, samen met Eric Haesen en Luc Fierens.  Het handelde over kunst en poëzie. 

 

 

Wie hier iets koopt heeft een uniek stuk in huis gehaald.  En da's toch altijd véél meer waard dan seriewerk dat je elders koopt.  De prijslimiet is 150 euro, en dat is budgetvriendelijk te noemen.

In het aanbod zitten juwelen, textiel, beeldhouwwerk, glas, schilderijen...

Ook Frieda Mariën exposeert op KoK.  Voor de Mechelse kunstminnaar is Frieda lang geen onbekende meer.  Misschien is ze voor de meesten nog het bekendst van de bronzen sculptuur die ze ontwierp voor de tweejaarlijkse Mechelse cultuurprijs, 'de Mechelsen Iemer'.  Maar Frieda heeft heel wat meer in haar mars...

 

 

Ik ben al mijn hele leven bezig met kunst.  Vanaf mijn vijftiende eigenlijk.  Tekenen, schilderen, keramiek, kunstgeschiedenis: ik heb het allemaal gedaan!  Ook heb ik zelf een galerie opengehouden.  Beeldhouwen heb ik veel gedaan, maar fysiek is dit te zwaar geworden voor mij.  Daarom leg ik me nu toe op een andere kunstvorm.  Ik ben nu heel intensief bezig met glaskunst., en dat bevalt me heel erg goed.  Elke dinsdagavond volg ik les bij Kunstkring De Kweekeling in OLV-Waver.  Het is heel arbeidsintensief en soms ook zwaar.  In het begin liep ik al wel eens kleine kwetsuren op...  Maar het is bijzonder leuk om doen.  Elk glasjuweeltje dat je hier ziet is exclusief... Ze worden gepresenteerd in steigerhouten kerstbomen van pellis hout.

 

De derde kunstenares die vandaag aanwezig is, is Kaatje Grauls.

 

 

Lang geleden volgde ik les in Sint-Lukas.  Maar nadien had ik weinig tijd om me met kunst bezig te houden...  De drukte van het leven, gezin, kinderen...  Tot zo'n 17 jaar geleden ik een cursus keramiek volgde.  Ik verloor mijn hart, en sinsdien is het mijn passie!

 

Acht kunstenaressen stellen ten toon...  En je kan hun werk bewonderen:

 

morgen, zondag 29 november tussen 14 u en 17 u.

Ook volgend weekend - 5 en 6 december is dat mogelijk tussen 14 u en 17 u.

Heb je dan al iets anders gepland?  Geen nood: je kan nog terecht bij yoHanneke op de weekdagen, 1, 2, 3 en 4 december, en dit telkens tussen 16 u en 19 u.

Op de twee zondagen krijg je nog wat extra's 'cadeau': je wordt dan vergast met lekkere Kersthapjes en gezellige muziek.

 

 

 

- Kaatje Grauls (keramiek)  www.keramikaatje.be

- Marike Meurs (bewaarboekjes)  www.marikemeurs.nl

- Frieda Mariën (glassieraden)

- Kristina Smidts (glaskunst) www.kris-is.com

- Tania Verhasselt (sjaals, mixed media) www.taniaverhasselt.be

- Lilianne Van der Elst (glaskunst)

- Caroline Hiskemuller (schilderijtjes)

- Claartje Van Oosterum (portretten en beelden) www.claartjevanoosterum.nl