Zelfs zonder podiumervaring weet Hanne iedereen te overdonderen in 'K3 zoekt K3'

met categorie:  

 

(foto links VTM - overige foto's: Jan Smets)

Ze is een toffe spontane meid van 21 jaar, zonder capsones - een vrolijke spring-in-'t-veld die gewoon zichzelf blijft.  En dat is mooi om zien.  Zelfs haar succesrijke doortocht in het populaire VTM-programma 'K3 zoekt K3' van vrijdagavond verandert daar niets aan.  Nochtans heeft Hanne Verbruggen er méér dan indruk gemaakt.  De jongedame, afkomstig van de Mechelse Hanswijkenhoek, mag dan al geen podiumervaring hebben: door haar naturel en haar talent won ze de harten van publiek én jury.  Meteen mag ze doorstoten naar een volgende ronde.  De euforie is dan ook groot.  En ondanks het feit dat de telefoon nu roodgloeiend staat, de pers aan haar mouw trekt, Facebook ontploft een een lawine van sms'jes die ze toegestuurd krijgt, blijft ze er opvallend rustig bij.  Ze is natuurlijk opgetogen over het resultaat, en nu pas begint alles nog wat meer door te dringen.  Toch blijft ze realistisch.  Het is mooi geweest, maar er is nog een lange weg te gaan.  De ontgoocheling zou uiteraard groot zijn mocht dit alles binnenkort toch eindigen.  Maar ook daartegen wapent ze zich.  En dat heeft alles te maken met haar zowel bescheiden als sterke karakter...

 

 

Hanne was als kind een bijzonder grote fan van de waanzinnig populaire meidengroep.  Als kind zong ze alle liedjes mee, volgde hen op TV en in de wagen stond steevast een cd van K3 op...

 

Als je dan ouder wordt, durf je daar niet meer zo voor uitkomen, en hield ik het stiekem voor mezelf.  Maar mijn beste vriendinnen hebben het altijd geweten.  K3 maakt gewoon goeie muziek, anders kan je het nooit zo lang volhouden.  Zelfs mijn broer Koen, die één van de leden is van de Mechelse band 'Pardon Service' - dat toch een heel ander genre beoefent, geeft dit toe en zegt dat het toffe muziekjes zijn...

 

Muziek zit wel in de genenVader Jo speelde vroeger gitaar en oudste broer Geert leefde zich uit op drums en bas.  Tweede oudste broer, Bert, speelt elektrische gitaar, en Koen van 'Pardon Service' is saxofonist.  Zelf heeft Hanne niets van dat alles gedaan.  Ze bespeelt geen instrument en volgde nooit noteleer, dictie, of wat dan ook.  Maar zingen deed ze steeds graag.  Eén jaar zong ze bij het kinderkoor 'de Colommetjes' van 'meester' Stef Van Malderen, in de basisschool Sint-Jozef-Coloma.  Dat wel.  En bij Thila Coloma, waar ze leidster is van de AKABE-groep, worden de liedjes van K3 vaak gedraaid.  De kinderen zijn er gek op.  Ze wisten dan ook al langer dan vandaag dat leidster Hanne fan was...

 

Zingen, dansen, acteren...  Ik deed het allemaal met veel plezier.  In het secundair speelde ik ook schooltoneel.  Dansen is gewoon tof, en 'bezig zijn met kinderen' is het liefste wat ik doe!

 

En dan kwam het nieuws dat de zangeressen van K3 gingen stoppen, en dat ze de fakkel wilden doorgeven aan nieuw talent.  Daarom werd besloten een auditie te organiseren.  Verbazend is het niet dat hierop zo'n 6000 inschrijvingen kwamen.  Meedoen met K3 is dan ook de ultieme meisjesdroom van velen.

Een beetje voor de lol wilden Hanne en haar vriendinnen zich inschrijven.  Maar was het voor haar vriendinnen eerder als grap bedoeld: Hanne meende het wél serieus.  voordien wou ze nooit meedoen met andere talentenjachten als 'The Voice' of 'So You Think You Can Dance', omdat ze niet geloofde dat ze hier talent genoeg voor had.  Maar K3 is natuurlijk nog helemaal wat anders.  Het is een totaalpakket.

 

Ik verwachte me er wel aan dat ik een mailtje zou krijgen dat ik niet geselecteerd was, maar...ik mocht dus door!  Super!  Ik zat bij de honderd die mochten doorstoten.  Ikzelf en mijn omgeving waren dolblij.  Enerzijds verbaasde het mijn omgeving niet, en anderzijds wou men mij ook wel beschermen tegen eventuele ontgoocheling.

 

En zo gaat het programma nog een aantal weken verder - tot 6 november, wanneer zal beslist worden wie de nieuwe groepsleden zijn.

Zal natuurtalent Hanne er bij zijn?  Afwachten dus.  Maar ze past wél in het profiel van de meidengroep: ze is spontaan en komt 'echt' over, en de kinderen zijn gek op haar.  Dat zijn trouwens niet alleen de kinderen.  Een enthousiaste Karen Damen zei zelfs dat 'Hanne nog maar half beseft hoe goed ze is', en Kristel Verbeke - die nochtans de rol van 'streng jurylid' diende te spelen, verwoorde het zo: "Als iemand mijn plaats zou mogen innemen, dan zou ik het jou enorm gunnen!"  Algemeen positief dus.  Gert Verhulst himself liet zich ontvallen dat Hanne 21 jaar te laat op een podium was gekropen!

 

 

Jury en publiek werden overdonderd door ruwe diamant Hanne.  En haar ouders zijn bijzonder opgetogen.  Moeder Hilde Hermans die Hanne thuis nooit zag repeteren (want ze oefende stiekem op haar kamer) stond aan de grond genageld toen ze haar dochter aan het werk zag op het podium.  "Ik vroeg me af: Is dat onze Hanne?  Ik was sprakeloos.  Achteraf vroeg ik me wel af hoe ik en mijn man Jo in beeld waren gebracht, want we hadden enkel nog oog voor haar.  Maar dat viel gelukkig wel mee..."  Ook de drie broers zijn geweldig trots op hun jonge zusje, net zoals haar neven en nichtjes, en de rest van de familie...  Ook Thila Coloma is opgetogen.  Zij volgden het programma zelfs op groot scherm in hun scoutslokalen.  En de grootste fan van Hanne is wellicht haar vriend Joren Sarens waarmee ze al vier jaar samen is.

 

We zien wel wat het worden zal.  Ik moet wel zeggen dat ik voor m'n optreden ontzettend nerveus was.  Dat zag misschien niemand, maar toch is het zo.  Ik werd zelfs hoe langer hoe zenuwachtiger, en kreeg heel klamme handen.  Ik voelde iedereen naar mij staren toen ik het liedje 'trouwen' inzette.  Maar dan zag ik die kindjes die begonnen mee te dansen, en toen liep het wel los.  ik genoot er van.  Ik heb geprobeerd mezelf te blijven, en ik hoop dat ik dat uitstraalde.  Zelf koos ik ook mijn kledij uit: een lichte jeans en een T-shirt, want ik wou me niet anders tonen dan ik ben.  En misschien werd dat juist geapprecieerd?

 

Wat brengt de toekomst voor Hanne?  Dat valt af te wachten.

 

Ik zou natuurlijk een tikkeltje ontgoocheld zijn mocht het binnenkort stoppen.  Hoe verder je geraakt, hoe moeilijker het immers wordt.  Ik zal er dan zeker van 'afzien'.  Maar ik zal het dan beschouwen als een goeie leerschool.  Ik doe ervaring op, en kan misschien via dit alles en mijn studies communicatiemanagement wel verder in die richting achter de schermen.  Een job bij Studio 100 zou ik wel zien zitten.  Nu moet ik uitkijken hoe ik dit alles kan combineren met mijn studies, want in dit programma kruipt veel tijd.

 

Maar stel dat ze toch doorstoot en één van de drie nieuwe K3-gezichten wordt?  Dan zou haar leven wel grondig veranderen.  Dat beseft Hanne ook.  K3 is immens populair en je kan nergens meer komen zonder herkend te worden.  Je moet dan ook erg opletten op wat je zegt en doet...  Immers: de meisjes van K3 zijn rolmodellen.  Misschien wordt het wel moeilijk om gewoon...op een terrasje op de Vismarkt te zitten?

Hanne beseft het wel.  Maar ze is nuchter en realistisch genoeg om té hoge dromen te koesteren.  ze blijft met beide voetjes op de grond.  Nu geniet ze, en dat is het bijzonderste.

Ik neem van haar nog enkele foto's, en merk op dat ze wel wat lijkt op de jonge Julia Roberts.

Je bent niet de enige die dat zegt.  Misschien heeft dit ook te maken met deze rood/bruine haarkleur, die ik trouwens niet speciaal voor 'K3 zoekt K3' heb gewijzigd hoor...

 

Ik geloof het graag.

 

Mechelse Hanne is gewoon zichzelf: een toffe jongedame uit de Mechelse Hanswijkenhoek; een ontwapenend natuurtalent, scoutsmeisje en spring-in-'t-veld met een droom...  En die gun ik haar.  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze deze weg kan verder zetten.  En...vrijdagavond kijk ik alvast naar het vervolg!  Beloofd!