Monster Bike - De zwaarste fiets ter wereld! (2)

 

(foto's: Jan Smets - Jeff Peeters met zijn ouders, Hilde en Marc, en vriendin Maaike)

Sta me toe even een stukje te breien aan het leuke artikel van RealRaven - Bruno...  Vanavond was het immers zover: Jeff Peeters zou het er op wagen!  Even voor 19u30 kwam hij de Grote Markt opgereden met zijn zogenaamde 'Monsterfiets'.  De spanning was voelbaar, en zowel Jeff als zijn familieleden waren toch iewat nerveus.  Want hoewel alles tot in de puntjes was voorbereid, zou nu de proef op de som worden genomen.  Niks mocht misgaan.  De reusachtige fiets werd gewogen voor de proef, en inderdaad: de 800 kg werd gehaald. Méér zelfs: de fiets woog 860 kg.  Als Jeff zou slagen in zijn poging, zou hij hiermee het record van 2013 dat op naam staat van de Nederlander Wouter van den Bosch breken.  Deze laatste reed immers het Guiness Book of Records binnen met een vehikel van 750 kg.   Er was flink wat belangstelling voor deze nieuwe recordpoging, en ook de pers tot televisie toe, was aanwezig om getuige te zijn van Jeff's stunt...  Het ging dan ook om een wereldrecord...

 

 

Het fietsje wordt voorzichtig van de oplegger gereden.  En hoewel een tikkeltje gespannen, kon er toch nog een spontane lach af bij moeder Hilde Segers van de sympathieke Leestse tuindersfamilie...  Ook broer Bert volgt uiteraard het gebeuren

Best een ongewoon zicht op onze Grote Markt...

De trotse ouders, Hilde Segers en Marc Peeters...

 

Nog even een interview voor het VTM-nieuws...

Jawel: zo is het parcours...  Start opzij van het stadhuis in de Befferstraat tot bij Margriet, dwars over de Grote Markt: dat is exact 100 meter...  En die afstand moet afgelegd worden met de monsterfiets.  Zet je schrap Jeff!

 

Aanmoedigingsapplaus van de omstaanders, en ...een Mechelenblogger is van alle markten thuis: Bruno steekt een handje toe....

Daar hoort ook nog wat gesleutel bij...

En het startschot wordt gegeven!

Daar gaat Jeff: het immense tuig komt langzaam in beweging...

traag maar zeker...  voorzichtig...  Behoorlijk zware opgave... Starten is een hele karwei, en elk putje wordt gevoeld - nog harder duwen... 

Dat gaat goedkomen...  Of?

filmen, fotograferen...

En daar is ze dan: de eindmeet!!

Hij doet het!!

 

En de omstaanders en Margriet zien dat het goed was!

Mechelen heeft er even een monument bij naast Rombout en Margriet...

Daar mag op geklonken worden!  Fotograaf Bob Lams komt aandraven met champagne...

Broer Bert vindt dit méér dan OK!

Vriendin Maaike is héél trots op haar Jeff!

 

De pers wil graag de eerste reacties van Jeff, maar ook van zijn moeder Hilde...

...en zelfs van blogger Bruno, die de actie van meetaf met veel sympathie heeft gevolgd en ondersteund...

 

Bravo Jeff!  Jouw naam staat binnenkort geschreven in het Guinness Book of Records, en daar mag je trots op zijn!  En dat zijn we als Maneblussers nu ook...  Je bracht Mechelen op een leuke en positieve manier in het nieuws. 

 

 

 

 

 

 

Bravo !! en dat moet alleszins stevige kuiten kweken :-)