Nostalgie troef op Nationale Feestdag

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Met de zon die van de partij was, een feestje in pure retrostijl met een Bal Populaire op onze Grote Markt, én een knap en spetterend  vuurwerk als kers op de taart, kon deze Nationale Feestdag niet meer stuk. Radio Modern zette z'n beste beentje voor, en het Beauty Boudoir transformeerde de dames die daar zin in hadden in een retroversie van zichzelf... Tien dagen nadat de Vlaamse Feestdag even succesrijk werd gevierd, was het nu de beurt aan België.  De Vlaamse leeuwen aan het stadhuis werden vervangen door de tricolore vlaggen.  11 juli of 21 juli: alles is goed voor de Mechelaar om buiten te komen en uit de bol te gaan. Veel volk en overvolle terrassen...  Wie zei nu weer dat 'de zomer van Mechelen is'?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooie sfeerfoto's van een feest met heel veel "Belgen",  maar heu Jan, van geen één politiker een "foteauke" kunnen maken?

Alhoewel, Alfred Ost heeft toch ook geen beeld gemaakt van een "Farizeer" naar het schijnt! 

;-) .

In Mechelen Farizeesch? Allez gij.

Mon, vriend G.L. was daar toch naar op zoek dz dag na 11 juli!

Onder de prent 'Wij Willen'  -  'In Vlaanderen Vlaamsch!' van Ost. Ik rekende erop dat je mijn parafrase met -sch zou herkennen en mijn verwondering over je geïnsinueerde farizese (= schijnheilige, hypocriete) politici niet ernstig nam.

Ost is ook niet ernstig te nemen want tepelpiercings heetten toen nog pijnlijk.

Malines - Drapeau Belge

En nu, met zijn allen, uit volle borst :

"Oh, dierbaar Mechelen,
Stad der Maneblussers.
Mijn kleine stad,
Hier voel ik me thui-uis."

Enz.