Nicole en Hugo doen Parkpop ontploffen!

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets)

De Kruidtuin stond gisterenavond op ontploffen!  Nooit is er zovéél volk samengekomen voor Parkpop.  Mochten de vorige avonden naar schatting zowat 5000 koppen geteld worden (wat al een groot succes mag genoemd worden) dan deed de schlagereditie het nog nét beter.  Geen enkel stukje park bleef onbezet.  De menigte was bovendien dolenthousiast.  Jong en oud ging uit de bol voor Nicole en Hugo die aan hun afscheidstournee bezig zijn.  Parkpop was voor dit populaire koppel één van de laatste optredens.  En of je nu zwaar fan bent of niet: je moet wel toegeven dat dit duo dat al decennialang podia en cruiseschepen weet te entertainen, hun vak kent.   Ooit verguisd en uitgelachen in een aantal kringen, zijn ze de laatste jaren immens geliefd.  Misschien wel omdat ze tegen de stroom in, steeds 'hun ding' hebben gedaan.  Dat deden ze dan ook in Mechelen.  De Zomer van Mechelen is tot hiertoe een gigantisch succes, en daar zal het goeie weer ook wel voor iets tussen zitten...En vandaag zéker Nicole en Hugo.  Respect.

 

 

 

Velen waren al erg vroeg naar het park gekomen om zeker te zijn van een goed plaatsje voor het podium.  De sfeer zat er al snel in, en dat heeft natuurlijk ook te maken met het enthousiasme van de DJ's van Radio Botanique die extra kleur geven aan Parkpop 2015.  Vlaamse en andere schlagers zweepten het publiek op, en wuivende armen, zakdoekgezwaai en polonaises waren niet uit de lucht.  De beentjes werden losgeschud.

Om 20u30 mocht ene Rudy Jones de spits afbijten en de menigte opwarmen voor de topact van de avond.  Het was bijna 22 uur toen het koningspaar van de Vlaamse schlager het podium betrad en 'den botaniek' in vuur en vlam zette.  Met hun overbekende meezingers en hun soms hilarische danspasjes was dit ook niet moeilijk.  En ze grapten tussen de liedjes in zélf met hun 'voortschrijdende leeftijd'...

Een negentienjarige kerel die opgezweept door zijn vrienden, een kus voor zijn verjaardag bedelde bij Nicole, kreeg die prompt.  "Van de bomma" - dixit Nicole.

De organisatoren mogen tevreden zijn.  Parkpop is aan een prachtige reeks bezig.  Nu al kan het niet meer stuk -zélfs als er al mindere avonden in het verschiet zouden liggen.

Wat méér is: zowat iedereen vindt hier zijn gading: alle leeftijden zie je hier, en vele muziekgenres komen aan bod.  Bovendien zijn al deze optredens gratis: en dat is mooi meegenomen.  De donderdagavonden weten de Maneblussers de weg naar het park te vinden.  En gelijk hebben ze...

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier een warm pleidooi om o.a. Parkpop, Maanrock, Ottertrotter, enz. gratis te houden...