Tien jaar Kinderspeeldag!

met categorie:  

 

   

(foto's: Jan Smets)

Nee, niet alléén Mechelenblogt blaast tien kaarsjes uit.  Ook de Kinderspeeldag doet dat!  Op een zonovergoten dag als vandaag bewees Mechelen dat het terecht dé Kinderstad bij uitstek is, en dat de Kinderspeeldag een erg sterk merk is...

 

 

 

 

 

Het was van 's morgens op de koppen lopen langsheen het hele parcours vanaf de IJzerenleen, over de Schoenmarkt, Grote Markt, Befferstraat tot Veemarkt: één wervelend, aanlokkelijk en kleurrijk spektakel...

De Kinderspeeldag heeft zich helemaal op de kaart gezet, en van ver buiten de Mechelse stadsgrenzen komt men afgezakt naar dit geweldige evenement.

Of je nou met lego wou bouwen of acrobatie wou uitproberen met Circolito, bellen blazen of suikerspin snoepen: het kon vandaag allemaal!  32 standhouders bevolkten het parcours waarop zo'n 25 000 aanwezigen werden geteld.

De Kinderraad tekende present en stelde zijn 'beleidsplan' voor, en dan kreeg ook nog schepen van Jeugd Greet Geypen even het woord, die stelde dat Mechelen alle 365 dagen van het jaar kindvriendelijk wil zijn. 

Met Planckendael, het Speelgoedmuseum, Technopolis, Figurentheater De Maan heeft onze stad schitterende publiekstrekkers.

Kapitein Winokio bewees zijn grote populariteit voor de talrijk opgekomen joelende en meezingende kinderen...  Even voordien kon ook Kabouter Plop rekenen op flink wat applaus.

Mascotte Rommy Rombouts liep ook rondjes op het immense spelterrein. Het is Paul Contryn van Figurentheater De Maan die hem nu ook 'tot leven' bracht (en hij zei me al lachend dat  wie een vuurspuwende draak kan maken er zéker moest in slagen om Rommy vorm te geven...)

 

 

Mechelen is een stad om kindermaat.  We hebben de troeven in handen.  Dit etiket is om te benijden.  En dat: dat moeten we uitspelen.

Vandaag hebben we dat met de Kinderspeeldag nog eens extra in de verf gezet. 

Voor de tiende maal reeds...

En dat is... mooi te noemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, het was er op de koppen lopen...

:-)

Foto's Gimycko ( Meer op Flickr - Filmpjes volgen later )

Allez, mijn filmpje staat uiteindelijk op YT.  Check it out here...

YT - Gimycko Mechelen Kinderspeeldag 2015

Het zal gaan zeker .-) Hoeveel heeft dat opgebracht ?