Een Mechelen-gekke Griek

 

(foto's: Jan Smets)

Nu mag je me best een behoorlijke Griekenland-gek noemen.  En dat ik ook een Mechelen-maniak ben is eveneens niet ver van de waarheid...  Maar zooo ver zou ik het écht niet drijven.   Georgios - de jonge Griekse eigenaar van restaurant Zorba aan het Nieuwwerk doet dat duidelijk wél!  Trots stroopt hij z'n broekspijpen op en laat hij me op z'n onderbenen twee méér dan grote tattoos van zijn 'liefdes' zien.   Op zijn rechterbeen prijkt de Sint-Romboutstoren en de kaart van Griekenland tooit zijn linkerbeen....  Nou moe: je bent jong en je wilt wat...

 

                                        

 

Ja!  Ik ben een Griekse Mechelaar en daar ben ik trots op!  Dat wil ik duidelijk laten zien.  Ik heb deze tattoos pas laten zetten, maar ze moeten nog een beetje bijgewerkt worden.  Ook moeten er nog een maan en Maneblussers op komen...

 

Georgios zet zijn beste beentje(s) bij...  Liefde kan ver gaan. 

Ja, ook ik ben verliefd op deze toren en stad, en op wat ligt tussen Ionische en Egeische zee...  Maar ik denk dat ik het ga houden bij het afwisselend degusteren van een Carolus Triple en een glas retsina.  Dit gaat me dus nét een beetje te ver.

 

Maar de Georgios Varelas een trotse Mechelaar met Griekse roots is, heeft hij bij deze méér dan bewezen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Allez, zo een beetje als Astérix bij de Grieken, dus.

:-)

Ik zie (weerom) het verband niet.  Maar kom, het is een mooi 'prentje'...

Jan,  om de steeds boeiende en immer terzake doende posts van deze persoon te kunnen snappen (en waarderen) moet je uit het betere hout gesneden zijn :-)

Roger, nu impliceer je dat Jan niet uit het beste hout gesneden zou zijn. Fout materiaal. Ik dacht aan quantumspringende neuronen in stalen zenuwen.  ;)

Mon, denkte gij niet te veel ?