Loslopend Wild op Grote Markt...

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat detelevisiecamera's opgesteld staan in Mechelen voor de humoristische reeks 'Loslopend Wild', maar de gisteren ingeblikte scènes op de Grote Markt kregen toch flink wat belangstelling van toevallig passerende Maneblussers, Soms werd vriendelijk gevraagde om niet té luidruchtig te zijn op de omringende terrasjes tijdens een take, of...om een ommetje te maken als de camera's draaiden...  En verder was het natuurlijk leuk om acteur Ben Segers in een steeds kouder wordend pak frieten te zien tasten of actrice Tiny Bertels te zien eten van een gezonder ogend slaatje.  We hebben het geweten: er komt een nieuw seizoen van de populaire sitcom, en Mechelen is net als vorige keren het decor van dienst....

 

 

 

De opnames voor de eerste reeks gingen in onze stad door in februari 2013.  Voor de regie tekende de Mechelse regisseur Pietje Horsten, en naast een puike cast met ondermeer Reinhilde Decleir en Els Dottermans stonden ook de van origine Mechelse, maar naar elders verkaste klasse-madammen Gilda de bal en Camilia Blereau voor de camera.

 

'Loslopend Wild' draait rond vrouwen van verschillende generaties die zich door allerlei grappige maar herkenbare situaties worstelen.    Het zijn dus vooral actrices die op het voorplan treden.  Maar ze worden bijgestaan door een aantal mannelijke collega's die het er niet minder goed van afbrengen.

 

De toen gloednieuwe serie werd in november 2012 voorgesteld in het schilderachtige en puur Mechelse decor van de Haverwerf.

Hier kan je terugblikken:

www.mechelenblogt.be/2012/11/loslopend-wild-mechelen

En binnenkort mogen we ons dus verwachten aan een derde seizoen...  En misschien belanden we één dezer nog eens midden opnames, zoals gisteren op de Grote Markt en even voordien in de MediaMarkt in de Bruul... De opnames die al een tijdje aan de gang zijn, lopen nog tot door tot juni, en de ganse ploeg verblijft deze dagen in het leegstaande klooster, Huis van Cadix, in de Merodestraat.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En morgen wordt Mechelen het decor voor de verfilming van alle Luc Deflo-verhalen door Réd Films Company.

;-)