Mechelse melomanen bladeren in mooie liedjesboek van Lien SchoetersWoensdagavond 25 maart
, trakteerde BazArt Café Mechelse melomanen op wel erg mooi oorsnoep. Singer-songwriter, zangeres-pianiste Lien Schoeters verbaasde en charmeerde met haar meer dan aangename warme stemgeluid en al even fraaie pianospel. Lien werd bijgestaan door extra vocaliste Veerle Vlaminckx, een mooie bonus. Liedjes in het Engels, Portugees en Spaans, pop, latino-smooth-jazz, ... Lien en Veerle namen het welwillende Mechels publiek mee op een indrukwekkende reis...

Het moet me van het hart: was ik maar een (invloedrijke) talent scout; ik zou Lien Schoeters een prachtige muzikale loopbaan pogen te bezorgen! Die kleine mooie liedjes die schitteren in hun grootsheid, in welke taal dan ook, stuk voor stuk; genieten met de grote G. Dat mag gerust gezegd.

 Sommige liedjes bracht Lien solo, wel zichzelf begeleidend op piano, meestal verzorgde Veerle Vlaminckx voor de fraaie backing vocals, én ze bespeelde de 'omgekeerde gitaar'! Lien bladerde tijdens twee sets in haar veelzijdige en meertalige liedjesboek en daar zaten veel gouden pagina's in. Pareltjes zoals bijvoorbeeld 'Na Fogueira', 'Get and Give Love', 'White Canvas' en zeer zeker 'Dancing Pirouettes' - "kon over onze dochters gaan", aldus Lien - en ''Treasure in the Mud', dat Lien ook als bisnummer bracht.

Het publiek was twee uur lang een en al oor, de tijd vloog te snel voorbij. Lien en Veerle pakten het publiek in met heerlijke ingredienten zoals sterke - veelal ingetogen dan weer mid-tempo - songs,  sterk pianospel en Liens mooie warme, soms breekbare stem. Een van de nog niet genoemde parels van Lien heet 'My Voice'. Ja, die stem dus: fragiel en sterk, de toehoorder tot luisteren uitnodigend - wat meteen lukte - belonend met zoveel schoonheid.

Het is een raadsel dat nog niet meer mensen Lien en haar liedjes kennen. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Wie nog eventjes kan wachten, kan Lien Schoeters (opnieuw) aan het werk zien op zaterdag 20 juni in Heffen, bij Café Malvine in zaal Gretry als voorprogramma van het vocaal ensemble Encantadas. Twee acts om niet te missen dus...

Setlist:
Não Tenta / Na Fogueira / Treasure in the Mud / Dancing Pirouettes / Trambia Dos / Barely Shared / Defending Green Zone / Giving Up, Getting More / Linger On //  White Canvas / Get And Give Love / No Lloro / Me Leva / More Lovely / My Voice / Niña Sin Titulo

Bis: Treasure in the Mud

tekst en foto's: © Mark Van Mullem

@ Lien & Veerle : ASAP een filmpke op Youtube plaatsen.

Dan komen jullie in de Teaser.

OK ?

;-)