Nieuwe programmatie Moonbeat: (on)voorspelbaar en ontwapenend

 

Met “de meest onvoorspelbare voorstelling van het seizoen” heeft stand-Up comedian Thomas Smith straks de eer om de het nieuwe Moonbeat-programmatie op gang te trappen, (vanavond, zaterdag 20 september). Stand-Up comedy is nog steeds een vaste waarde bij Moonbeat, met ook nu de huiskomieken The Lunatics die elke tweede donderdag van de maand op de lachspieren beroep doen. Ze brengen vaak ook een gevestigde naam in Stand-upland mee. Het zorgde vorig seizoen voor bijzonder fijne avonden, dat wordt dus vervolgd. Maar Moonbeat pakt ook uit met toneelvoorstellingen voor (piep)jong en oud en ook nu wordt er muziek geprogrammeerd.

Thomas Smith brengt straks zijn gloednieuwe voorstelling 'Ruis' in première bij Moonbeat. (Er zijn nog tickets!) Morgen, zondag 21 september stelt het jeugdige folktrio SnaarMaarWaar  hun nieuwe, derde, cd voor. Meteen twee voorstellingen om U tegen te zeggen dus dit openingsweekend. En er staat na zondag nog meer te gebeuren bij Moonbeat, we geven je een overzichtje...


  

Mis zeker de monoloog 'Charlotte' niet, met de nu 90-jarige (!) Alice Toen in de hoofdrol, volgende week vrijdag 26 september. Met de hilarische komedie 'Sekstherapie', waarbij de 7 rollen door 3 acteurs gespeeld worden, gooit Moonbeat het over een geheel andere boeg (vanaf 16 t/m 26 oktober). Meer komedie met 'Dansen op de Waterlijn' met ondermeer Dani Heylen, beste gekend uit 'FC De Kampioenen' (22 november). En ook Dario Fo's alomgekende 'Obscene Fabels' staan op het Moonbeatmenu. Erik Goris kruipt in de huid van de duivelskunstenaar op 8 november.

Vergeet ook Veerle Malschaert's 'Ecodiva!' niet, een 'ladiesnight', waarbij evenwel duidelijk vermeld staat: 'Mannen toegelaten'. En dan is er nog de cabaretvoorstelling van Lieven Debrauwer; 'Nog steeds meneer Pauline en Paulette' (19/12) of wat te denken van de 'volgendejaarsconference' van Walter Baele, een vooruitblik op de toekomst tussen 2016 en 2018. Qué? Ja!De succesvolle eigen pakkende sterke productie/statement  'Dood Verlangen' (lees ook het artikel erover dat Jan op Mechelen Blogt erover bracht) wordt hernomen in dit nieuwe seizoen en de nieuwe creatie 'Human Passion', over passie en humanisme, ziet er alvast veelbelovend uit (7 t/m 17 mei). Ook de cast wekt de nieuwsgierigheid: Wanda Joosten, Jean Bosco Safari en Jonna Kleinblatt.

Thuis-acteur Bert Verbeke brengt in april met 'Beter dan ik' zijn eerste one-manshow met een lach en liedjes. En er zijn nog meer Thuis-acteurs die komen tonen dat ze méér in hun mars hebben dan de gekende vrt-soap; met 'April in Parijs' (21/03) brengen Rosa en Waldek, sorry, Annick Segal en Bart Van Avermaet de bitterzoete relatiekomedie van John Godber. En nog méér Thuis-sterren treden aan bij Moonbeat; met 'Grote Liefde' (24/04) met Marleen Merckx in een glansrol en Myriam Bronzwaar is 'Shirley Valentine' op 21 februari.

Moonbeat's eigen Wanda Joosten is een duivelin-doet-al. Behalve haar engagement bij Moonbeat acteert en zingt ze. Zo kun je haar behalve in 'Human Passion' ook aan het werk zien en vooral horen in de voorstelling 'Al Otro Lado' waarin de chanteuse in Wanda tenvolle naar boven komt, bijgestaan door Jokke Schreurs, Chris Mentens, Walter Mets, Steven Jacobs of/en Pietro Raman.

Voor de kinderen zijn er ondermeer 'Sneeuwman en Sneeuwhond' (6+), 'Dromen van Luchtbalonnen' (3+) en Annie M.G. Schmidt's 'Spikkeltje' (5+). En Piv Huvluv brengt 'stand-up for kids' (8+) op 4 januari. Moonbeat organiseert ook workshops rond dans en theater voor de jeugdige creatievelingen.

Voor de volledige programmatie en alle details verwijzen we graag naar de Moonbeat-webstek.

Poog zeker nog de vanavond de voorstelling van de in Mechelen aangelande Antwerpse Brit Thomas Smith mee te pikken,  er zijn nog kaarten...


tekst: © Markec
foto's: © Moonbeat