Donker

Zitten we morgen in het donker ?

Want volgens het artikel van onze Sven Gazet vallen Heffen en Leest (afschakelzone 5) maar ook Mechelen-Zuid, Muizen en een gedeelte van Hombeek (afschakelzone 2) onder de gelukkigen.

Hier een groter kaartje.

het moet eerst nog stenen dik vriezen dacht ik of is het echt echt? 

Als Malenie in den Hanswijkenhoek woont zou zij één van de "gelukkigen" kunnen zijn die een tijdje in het donker wordt gezet.

@ Malenie :

Als ze hier spreken over ne strenge winter (stenen dik vriezen) dan spreken we over een sneeuwlaag van... 2 cm.  Met als gevolg dat dan gene ene camion nen oprit nog op of af geraakt en ge vast zit in een file van 1.000 km.

In bijv. NY hebt ge ne strenge winter als de sneeuw 2 meter dik ligt.

Foto Gimycko - Korenmarkt 2010

malenie heeft prijs Gim we zien wel

En ook G.L.

Die gaat daar, gefrustreerd in zijn perfect dorp, niet weten waar blijven want gene ellentrik is ook... gene blog !

;-)

Om alsnog onze stadsgenoten voor de kou patatte te bewaren kunnen we misschien links en rechts wat batterijen electrische fietsen op rollen opstellen. We zoeken dan rechts en links wat amateurs om te komen trappen aan het 0 tarief. Er is koffie met koeken. Iedereen zegge het voort.

Just ma 'n ID zeune.

Gim, ik wacht angstvallig oep den oatleg van de Jef.-))

@ G.L. :

Het zal fietsen worden om warm te blijven !  Want de fabricanten van noodgeneratoren kunnen de vraag amper bijhouden !

Artikel

:-)

Waarom die van "Extramuros" wel, met uitzondering de kanten van de Antwerpsesteenweg, Liersesteenweg en Nekkerspoel en die van "Intramuros" (die van 't Stad) niet ? 

@ Iene in het Donker : Only God knows...

@ Iene tusse licht en doenker. Oemda de mense da slummer zen poas ik zoe.

Weet er iemand wiens fiat nodig is om de slachtofferwijken finaal aan te duiden?

Het grappige aan dit hele verhaal is dat lange straten (bijv. ne Mechelsesteenweg in Zichem-zussen-Bolder) op bepaalde plaatsen wel van den ellentrik worden afgesloten en sommige plaatsen op diezelfde baan niet worden afgesloten.  Wanneer zo een lange straat meerdere elektriciteitscabines heeft, dan kunnen één of meerdere cabines in diezelfde straat afgesloten worden.

Go figure

Het zou nog veel beter zijn dat men de volslagen incompetent politieke onbenullen die voor energie verantwoordelijk waren voor eeuwig zou afkoppelen. Hun enige verdienste was dat ze de zoon of dochter zijn van andere zakkenvullers.

@ Roger : Hoe zit dat voor Hever ?  En wordt uw straat int donker gezet ?

Er zal toch wel ergens een PDFje op tinternet staan, zekers ?

Zone 2 Gim

@ Roger : Er blijken verschillende zones : van 6 tot 1.

En zone 6 is de eerste zone die zou kunnen afgeschakeld worden.

Correct me if I'm wrong

En zone 6 is de eerste zone die zou kunnen afgeschakeld worden

Allee, da's groot nieuws !  Dat heeft men  al minstens 2-3 weken in alle gazetten kunnen lezen...

Niet iedereen leest de gazetten nog, tegenwoordig...

;-)

Behoudens natuurrampen en ongelukken ten gevolge van een momenteel disfunctioneren van iemands stukje hersenen, gebeuren de dingen vooral omdat iemand wil dat ze gebeuren.

Een beproefde methode om een massa mensen ertoe te brengen, gedwee meer verarming en controle te slikken dan ooit, is hen voorafgaandelijk gedurende geruime tijd ongerust en angstig te maken. De vrees om in het putje van de winter zonder elektriciteit gezet te worden, is ongetwijfeld murw makend. Dat die vrees desgewenst en in naar goeddunken beperkte dosissen bewaarheid kan worden, biedt ongekende mogelijkheden. Er bestaan uiterst weinig beheersbare zaken waar letterlijk iedereen schrik zou voor hebben. In principe kunnen de gemeenten, wijken en straten waarvan sinds de afschaffing van kieslokalen per beginletter van de familienaam goed geweten is welke sociaalpolitieke sentimenten er overwegen, of waar er op een bepaald moment meer gemor zou worden waargenomen, door een welgerichte dosis extra angst tot het gezochte niveau van aanvaarding of zelfs berusting gebracht worden, of kan de aandacht afgeleid worden van een protestreden naar het meer onmiddellijke probleem.

De toekomst van George Orwell ligt nu al dertig jaar achter onze rug en over manipulatie van mensen is door menige publiciteitsmaker, mediaspecialist, spindokter en think tank reeds duchtig nagedacht. De technische mogelijkheden en de onmogelijkheden van elektriciteitsproductie en -distributie zijn in geen geval als manna uit de hemel gevallen, doch een direct gevolg van beslissingen die hier te lande nooit los van politici gestaan hebben. Zodra de huidige angstaanjagerij benadrukt zou worden door een elektriciteitspanne, hoeft men dus geen tijd te verliezen met bidden.

SH is duidelijk een liefhebber van complottheorieën !

Wedden dat hij geabonneerd is op Niburu ?

;-)

De term 'complottheorieën' is een dooddoener om zoeken naar niet voorgekauwde, echte feiten en eventjes logisch nadenken zo ongevaarlijk mogelijk te maken.

Zelden wordt rond een duistere tafel een sinister complot tot in detail uitgewerkt. Dikwijls daarentegen, worden in allerlei voor praktische en meestal bonafide doeleinden gewoon bestaande gezelschappen, om diverse en veelal tamelijk nette redenen methoden, tactieken en strategieën uitgedacht. Ook zonder 'masterplan' leidt dit tot een totaalsituatie waarvan als de tijd rijp is, door weer anderen wel zal ingezien worden wat men ermee aankan. Als ik dat kan inzien, zou het waanzin zijn te veronderstellen dat ik de enige zou zijn. Vanaf dan zullen degenen die er iets zouden mee aankunnen, eerder dan er iets aan doen of iets toelaten dat hun grip zou kunnen doen verslappen, hun ingeziene mogelijkheid versterken - en zo nodig critici verdacht maken door hen 'complottheorieën' aan te wrijven. In de praktijk blijkt trouwens dat dit laatste in eerste instantie door potentiële doelwitten gedaan wordt: een voorspelbaar vluchtgedrag om hun onplezierige en nogal onrustbarende realiteit niet ernstig onder ogen te moeten nemen. 

Of het gekende potentieel ook waarachtig gebeurt, hangt dan uiteindelijk vooral af van het belang dat diegenen die er macht over hebben, er op een bepaald moment bij menen te hebben.

Ook Piet Vanthemsche is er niet gerust in...

Slechte communicatie rond afschakelplan

En voor ene keer vind ik dat SH gelijk heeft met zijn explique

"Hou ze arm en hou ze dom" en "Divide et impera" zijn niet voor zomaar uit de lucht gevallen gezegden.

Alleen is volgens mij gezond verstand en langetermijnvisie ergens onderweg omgekomen en verloren gegaan. 

Belgie wordt niks. Belgie IS een bananen republiek die op zijn bek gegaan is.

Ben in de winter eens benieuwd of er vanuit de kledingzaken in de Bruul via de (uiteraard)  open deuren  weer een lekker warm briesje op het voetpad zal geblazen worden...

Werken warmtegordijnen ook niet op ellentrik ?

Ik was vandaag in Limburg. ALLE  windmolens ( en dat zijn er een pak ) die ik onderweg ben voorbij gereden stonden stil. Dit bewijst dat er hoegenaamd geen behoefte was aan " GROENE STROOM " . Diene groene Calvo heeft ons allemaal goed bij ons pitje.

In Mechelen stond ooit een moderne windmolen. En dit al 25 jaar geleden.

Een test eind jaren '80 door het ministerie van openbare werken op hun terrein. Begin jaren '90 verhuisde de molen naar de kust. De sokkel is er nog steeds maar zit nu ingewerkt in fundering of in de gebouwen van Technopolis.

Malenie moet hier meer van weten.

Oeps, eind jaren tachtig was ik full time buzzy buzzy huismoeder en draaide alles rond het gezin.

Ik meen me dat ding toch nog te herinneren.

Misschien moet ze de Volmolen...

Tekening Alfred Ost

... of de Molen van Meeusen op de Oude Antwerpsebaan 44...

Foto Gimycko

... terug inschakelen om elektriciteit op te wekken !

Gim, voor die groen is ne gewone pjerremeule al goe genoeg. Ze zijn nu al zot genoeg gedraaid.

Moet Mechelen het voorbeeld van Gent volgen ?

Termont vraagt andere gemeenten voor Gent in de bres te springen

Misschien moet ons Blauwbartje bijv. Schiplaken in 't donker zetten om Mechelen te sparen.

Dan moet ik tenminste geen zever lezen.

Mooi.  Want de Dry Port in Muizen gaat NIET in 't donker !

Ik mail Bartje even...

@ roger :

Als hier dan toch zoveel gezevert wordt, blijf hier dan weg en ga naar facebook of zo.

Dat gaat lopen uit Mechelen en wonen in een randgemeente (geen deelgemeente van mechelen) en dan nog grote praat verkopen!

Arme blanke man!

Bange blanke man

zeg is klein mannen, is het nu bijna gedaan met elle gezever, ik wil hier iets interessants lezen en anders komt uit elle kot en gaat aan den toog wat hangen zagen, dan verdient er nog iemand iets aan...

'n Hiele toad geleje', t was nog vorige eeuw.

Belde er nen tchoektchoek aan. Zei die tegen mij: gij moe nie bang zijn, ik zwart zijn.

Ik dacht wat zegt die nu?  Ik was al 'n kop groter en dan stond ik nog 2 treden hoger. Waarop ik zei: gij ook niet bang moeten zijn, ik veel groter zijn.

't Was 'n zaïrees die boekskes kwam verkopen om z'n studie te betalen.

Zou marcanne de gestalte van enkele bloggers kennen?

Lap !  Morgen zitten we al in 't donker want morgen is het...

Nacht van de Duisternis.