Suppen is super

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Niks lijkt te gek om de toerist-die-het-allemaal-eens-anders-wil-beleven Mechelen te laten ontdekken op een nieuwe, hippe manier...  Niet dat nu plots elke verloren gelopen Japanner, Spanjaard of Nederlander een natte broek zal willen riskeren bij zijn tripje naar de Dijlestad: maar potentieel is er in ieder geval voor. Dit denkt men toch althans.  Voor zij die eens iets alternatiever willen dan een simpele wandeling,boottochtje, koetstocht of wat dan ook, is er nu een verfrissend idee uitgewerkt.  Voortaan kan je je dus ook al peddel-surfend op de Dijle voortbewegen. Wordt het een rage? 

 

 

Het suppen zal niet alleen aantrekkelijk zijn voor toeristen.  Dat spreekt vanzelf.  Ook andere sportievelingen zullen het een uitdaging vinden om zo een stukje stad te verkennen.  Men kreeg het fiat van Waterwegen en Zeekanaal.  Actieve beleving op het water ziet men daar dus ook wel zitten.

 

Toerisme Mechelen ziet ook brood in het gegeven, en nam het suppen prompt op in een folder.  Je kan een uurtje peddelen van aan  een nieuw gebouwde aanlegsteiger bij reiscafé ViaVia  in de Kruidtuin tot aan de Vismarkt.  Voordien krijg je nog even wat 'les' over het suppen en een zwemvest aangemeten.(ook al moet je wel degelijk kunnen zwemmen!).  Zo kan je een uurtje waterplezier beleven.  Hiervoor tel je 25 euro neer.  Als je er graag twee uur zoet mee bent, dien je 35 euro te betalen, en mag je verder peddelen tot in het Keerdok.

 

Mogelijk is om na het sportieve evenement nog een hapje te eten in ViaVia.  Dan kost dit je 20 euro extra.  Voor groepen en scholen wordt voor het suppen een voordeeltarief uitgewerkt.

Elke tweede en vierde vrijdag van de maand is het mogelijk om deel te nemen aan een after work-sessie suppen, om 19 uur.

Wie nog wat mee wil weten over dit super-suppen, moet maar eens doorklikken op:

www.sup-school.com   of binnenspringen op de Toeristische Dienst in de Hallestraat.

 

De zomer kan spetterend starten!