Een Vest vol Kunst

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

De Kunstvestdagen editie 2014 zijn hun tweede weekend ingegaan.  Vorige week was het op de koppen lopen op Mechelens schoonste Vest . De Keldermansvest werd voor even Dirk Verbruggenlaan - als eerbetoon aan de Mechelse dichter die helaas enkele jaren geleden - té jong overleed.  Op de vensterruiten prijken gedichten of fragmenten uit z'n poëzie.  En binnenskamers is een heel gamma aan sterk gevarieerde kunst te zien: schilderijen, fotografie, glas, keramiek, graffiti...  De moeite waard om morgen, zondag, eens langs te lopen.  Het is de laatste kans trouwens.  Tussen 14 uur en 18 u ben je welkom aan deze oever van de afleidingsdijle.  Aan U de...keus...

 

Vandaag liet ik me ook onderdompelen in het artistiek vriendelijk sfeertje dat over deze Kunstvestdagen hangt.  Diversiteit en kwaliteit zijn dé trefwoorden.  Deze expo is weerom puik georganiseerd, en de buurtbewoners tonen zich van hun meest gastvrije kant.  Kunst kijken, gluren bij de buren, en een leuk praatje met de kunstenaars: het kan allemaal.  Dit fotoverslag is mijn eigenzinnige keuze uit de grabbelton.  En de selectie van plaatjes berust helemaal niet op een kwaliteitsoordeel.  Kijk en geniet.  En misschien is het een smaakmaker voor een mogelijk uitstapje morgen? 

 

 

(Brice Heyndels exposeerde samen met Bodo Van De Voorde in diens huis)

 

 

(Jef Van Grieken toonde grafiek en beelden)

(abstracte schilderkunst van Paula Van Hool naast glassculpturen van Sebastiaan Coppens)

 

(sculputren van Vera Stoefs)       (Chris Joris)

(werk van Chris Joris)

 

(bronzen sculpturen van Hilde Peeters)

(stadsartiest Gijs Vanhee nam hier de muren onder handen...)

(belettering werd allemaal uitgevoerd door Herman Vanderhulst)

 

(rockfotografie van Joren Van Utterbeeck)

(fotografie van Zara Van den Berg)

(tekeningen van Jan Vandeplancke)

 

(glaskunst van Kristel Van Lent)

(textielkunstenares Jeannine De Raeymaecker)

(strips en ilustraties van Laura Janssens)

(Serge Piessens, met tekeningen, schilderijen en objecten...)

En jong geleerd is oud gedaan...  Zijn zij de kunstenaars van morgen? 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het opruimen werd vastgesteld dat dire kunstwerken werden gestolen tijdens de Kunstvestdagen...  Driest, en beschamend.    Dit werpt toch een smet op dit prachtig georganiseerd evenement, waar zovelen onbaatzuchtig aan hebben gewerkt...

Heel knap... om trots op te zijn! Dank u... Danielle Colart, 60 Keldermansvest