SMS voor de droom van Hanne en Jaro

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

In een spannende aflevering van het VTM-prgramma 'Mijn Pop-uprestaurant' van gisterenavond, diende het Genste restaurant de duimen te leggen voor het Brusselse van Jaro en Hanne.  Zo gaat 'Sticks&Stones' van deze laatste twee het donderdag in een hoogstwaarschijnlijk spannende finale moeten opnemen tegen hun Antwerpse evenknie.  Misschien ben je al wel fan  van het programma vanaf het eerste uur, en heb je dit alles vanop de eerste rij gevolgd.  Voor anderen was het misschien een 'ver-van-mijn-bed-show'?  Dan vraag je je misschien wel af wat dit televisieprogramma in godsnaam te maken heeft met Mechelen? Méér dan je denkt:  sympathieke Jaro Steens is immers volbloed Maneblusser, en er zijn wel méér links met onze stad!   Ik heb een afspraak  op de Zemstbaan,ten huize van Ana-Carmen Terrones en Herman Vandeneede, van wie de al even Mechelse zoon, Mario, eveneens in de keuken van het Brusselse pop-uprestaurant aan de slag is.  Daar is het promotieteam bijeengekomen om de stand van zaken te bespreken...

 

 

Het is een gezellige bedoening op het terras.  Voorlopig zit het gezelschap er nog niet nagelbijtend bij, al maken ze zich toch wel lichtelijk zorgen om Hanne die de laatste dagen ziek geworden is.

Naast Ana-Carmen en Herman zijn er ook de trotse opa, Dries Matthys, en de al even fiere moeder Veerle, en zus van Jaro...  Aan de tafel zit ook de moeder van keukenhulp Robin, de van aanpakken wetende zus van Hanne en haar vriend,   En er zijn ook enkele fans van het koppel, die nadat ze gingen eten in Sticks&Stones zo onder de indruk waren van de kookkunsten en de spontaniteit van het koppel, dat ze prompt mee promotie wilden voeren!

 

  

(aan het hoofdeinde: Ana-Carmen. Onder links: moeder Veerle en zus Jente van Jaro; rechts zus van Hanne en haar vriend...)

 

Ach, we willen ons niet te veel voor het voetlicht zetten.  Het draait allemaal rond Hanne en Jaro natuurlijk.  We stellen ons bescheiden op.  Maar promotie moet nu eenmaal gevoerd, en dat doen we uiteraard graag!  We zjjn er héél erg mee 'bezig' en ondersteunen hen tot en met.

 

Mechelaar Jaro is vierentwintig jaar, en heeft al best wat watertjes doorzwommen voordat hij uiteindelijk zijn roeping gevonden lijkt te hebben.  Na zijn secundaire studies probeerde hij fotografie te studeren in Sint-Lucas te Brussel, maar daar ging hij niet mee door.  Ook verpleegkunde bleek uiteindelijk géén goeie keuze te zijn.  Toen besliste hij om bij SYNTRA een opleiding te volgen die hem de kans zou geven om een horecazaak op te starten.  In Leuven heeft hij dan enkele jaren gewerkt in restaurant Trente.  Het is in Leuven dat hij  de even oude Hanne Verstreken uit Herk-de-Stad kennen die daar studeerde voor ingenieur-architecte

 

 

Het is Jaro die de oproep voor het TV-programma had opgemerkt.  En het is Hanne die de knoop doorhakte, en hen heeft ingeschreven.  Zelf had ze geen horeca-ervaring, maar heeft ze even de pauzeknop ingedrukt met haar job. Beiden zijn ze erg creatief, én je merkt dat ze mekaar écht graag zien.  Ze gaan er voor! Hun ultieme droom is later een eigen restaurant beginnen.  En voor die droom doen ze alles. 

 

De naam van hun restaurant refereert natuurlijk naar de familienaam van Jaro: Stones/Steens, maar uiteraard ook naar de lavastenen waarop hun gerechten worden gegaard en gepresenteerd.  De 'sticks' refereren naar de smaakbommetjes op sticks.

 

Ze doen het met hart en ziel en zijn duidelijk gegroeid doorheen de reeks.  Als underdog gestart maken ze nu toch maar mee dat ze vlak voor de finale zitten.  Ze hebben een origineel concept, en dat is dus gewaardeerd geworden.  Bovendien zijn ze trouw gebleven aan dit concept gedurende al de afleveringen.  Ook kregen ze veel aprreciatie voor de inrichting van hun restaurant.  Maar natuurlijk moet het gepresenteerde ook lekker zijn.  En ook dat is een voltreffer blijkbaar.  Zo kregen ze in de vorige aflevering maar liefst 14 stemmen van sterrenschefs tegenover drie voor het Gentse pop-up.  Dat wil toch wat zeggen!  Sterrenchef Yves Matagne bood Jaro zelfs al een job aan!

 

 

Wat de kijker ook fijn lijkt te vinden is het feit dat Hanne en Jaro zichzelf blijven en niet naast hun schoenen gaan lopen.  Héél de equipe is trouwens een (h)echte vriendengroep.  Voordien kenden ze mekaar niet, of amper, maar nu zijn zijn ze erg sterk bezig.  Zowel in de keuken achter de schermen als in de zaal.  Elke schakel is even belangrijk.  Ze zijn heel solidair, en springen voor mekaar in. 

 

In hun team ziten ook Jasper die van Battel is en Mario Vandeneede.  De naam van die jonge Mechelaar doet misschien nog wel een belletje rinkelen?  Mario kwam enkele jaren geleden nog in het programma van Lieve Blancqaert 'Belgen in het buitenland'.  De avontuurlijke jongeman was bakker, chocolatier, en pendelde tien jaar regelmatig tussen thuisstad en Ecuador, waar hij meewerkte in een project.  Té veel om op te noemen...  Tussendoor behaalde hij ook nog het diploma voor opvoeder.  Later ging hij aan de slag bij sterrenrestaurant Foliez op de Korenmarkt...  Je merkt: Mario is van véle markten thuis, en daarom ook een gewaardeerd teamlid in Sicks&Bones!

 

                         

 

En nu gaan Hanne en Jaro en hun team de laatste, erg spannende week in.  Het wordt het orgelpunt van een heel intesieve periode die is gestart half januari.  (met Kerstmis wisten ze beiden dat ze geselecteerd waren).

 

Hanne en Jaro zijn ontwapenend echt.  Zoals het programma hen toont: zo zijn ze ook.  Sympathiek, creatief en bescheiden.  Maar dat ze talent hebben is overduidelijk.  Samen gaan ze voor hun droom, en ze hopen natuurlijk dat de kijker hen daarbij ook wil helpen.  Volgende week donderdag nemen ze het op tegen Twenty-Two, het pop-up van Antwerpen.  Tot donderdagavond kan je Hanne en Jaro steunen door een SMS  'Brussel' te sturen naar 6677.  En dat doen we natuurlijk graag!  Niet alleen omdat we trots zijn op ondernemende Maneblussers, maar zéker ook omdat ze het waard zijn!  Mijn SMS-je is alvast weg!  Dat van jou ook?

 

 

Je kan hen ook volgen op Facebook! ('Hanne en Jaro pop-up vtm'  of 'mijn pop-up restaurant vtm')

 

 

SMS Brussel naar 6677   (en dit kan je doen tot donderdag!)