Lord Nelson rijdt per paardentram...

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

Jurgen Loyens lanceert voor dit toeristisch seizoen een uniek en gedurfd idee.  Jurgen baat sinds pakweg een jaar de gekende brasserie Lord Nelson op de Wollemarkt uit.  Zelf is hij geboren Vilvoordenaar, maar kent hij onze stad vrij goed.  Hij liep zelfs een tijdje school in het Sint-Romboutscollege.  Vanaf 7 juni en tot eind augustus kan je een rondritje met een ouwe paardentram combineren met een culinair sluitstuk in 'de Nelson'.  Voor de democratische prijs van 40 euro kan je op een gezapig tempo en met het nostalgisch paardenhoefgeklk op de kasseien als ritmische begeleiding door de Mechelse straten van de binnenstad rijden.  Daarna wacht een driegangenmenu.  Vier keer per dag kan je het tochtje boeken.  Het laatste ritje 's avonds kan gecombineerd worden met een gastronomisch menu.  Dan tel je 65 euro neer.  De toeristische dienst is erg blij met dit privé-iniatief en wil er graag promotie voor maken.  Zaterdag werd een proefrit gemaakt met stadsgids Peter Meuris die het gezelschap ondertussen leuke weetjes serveerde over de bezienswaardigheden links en rechts.  Het regende pijpenstelen - maar géén nood: zelfs bij minder schitterend weer is zo'n rit heus te doen.  Je zit aangenaam droog...

 

  

 

Het tochtje met paardentram duurt ongeveer anderhalf uur, en er wordt zo'n zes kilometer afgelegd.  Niet alleen voor de passagiers is het een plezierig gegeven, ook voor de passanten is het een leuk iets om deze tram door de straten te zien dokkeren. 

De ritten met paardentram worden verzorgd door Jan Foubert uit Duffel.  In de afgebeelde tram kan je met 22 personen plaatsnemen.  Bij mooi weer kan een omnibus worden ingezet, die compacter is en waar je op de bovenste verdieping in open lucht zit. 

 

Vier keer per dag zal de tram vertrekken aan Lord Nelson.  De eerste tram vertrek 's morgens om 10u30.  Een tweede rit kan geboekt worden om 13u30.  Ook om 16u30 kan je dit doen.  De laatste tram rijdt uit om 18u30.    De eerste drie ritten worden gevolgd door een driegangenmenu (40 euro). De vierde wordt afgesloten met een gastronomisch menu (65 euro).  Kinderen betalen telkens 5 euro minder.  Drank is inbegrepen.  De ritten worden begeleid door een stadsgids.  (voor toeristen meertalig). Het lijkt me een mooi alternatief voor een uitstapje met familie, collega's of vriendengroep.

 

Wie graag een korter ritje maakt zonder maaltijd, kan dit doen tussen 14u30 en 16 uur.  Dan betaal je 10 euro.  In die prijs is een drankje inbegrepen.

 

                                                              

 

Méér info kan je verkrijgen op:  www.paardentrammechelen.be   

015/ 20 38 14

Via deze weg kan je ook reserveren.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Was eigenlijk een erg fijne manier van gidsen. Normaal gezien blijft de stad staan en wandelen de mensen. Maar met de paardentram, blijven de mensen rustig zitten en passert de stad de revue.

Dit is voor mensen die minder mobiel zijn ( en niet allergisch voor paarden) een heel fijne manier om 't stad te verkennen.

Dat lijkt me een heel toffe manier om de stad te verkennen.

Nu kunnen we te voet, met de fiets, met het bootje en met de paardentraam op schok.

Terug van weggeweest dus. Na zovele jaren trammen met wijlen den Eddy, terug een paardentram. Blij te lezen dat Peter dat zo plezant vindt. Het wordt echter aanpassen: dat ding gaat sneller dan je uitleg, maar dat zal Peter wel ondervonden hebben. Nu maar hopen dat dit aanslaat, het is alleszins een andere en mogelijk flexibere formule dan die van vroeger. Ik hoop ook dat er genoeg gidsen bereid zijn in te springen, niet altijd evident, zoals we weten. Ikzelf ben voorlopig wel even te druk, maar ik kijk toch al uit naar een ritje.

En misschien leren paardrijden om het allemaal goed vanuit de hoogte te zien. Zijn er al gidsen toe opgeleid? Maar wie doet dan de bezemwagen? :-)

Wat de paarden achterlaten komt netjes in een zakje terecht, en wordt zo meegenomen ....

Blijven de broeikasgassen daar dan ook in, Peter? Aan de foto's te zien mag je het dimunitief wel weglaten. Díe dubbele 'motor' blijft overigens wel volop draaien als de paarden niet werken; maar voor fijn stof valt niet meteen te vrezen.

Wat een geweldig initiatief zeg !! Alweer een geweldige extra troef voor Mechelen!