Marnixring Gaston Feremans Mechelen eert naamgever met samenzang en IM

Op 11 februari 2014 is het vijftig jaar geleden dat Mechels muzikant en componist Gaston Feremans overleed. Feremans realiseerde een mooi oeuvre ondanks diens zwakke gezondheid en tegenwerking vanwege zijn Vlaamse idealen. Marnixring Gaston Feremans Mechelen, die hun naam aan deze getalenteerde componist ontleende, brengt hem dit jaar extra in de aandacht. Startmoment is de herdenking die morgen, dinsdag 11 februari plaatsvindt in ‘t Oud Conservatorium Mechelen.

Dat er morgen gezongen wordt, spreekt haast vanzelf. De samenzang wordt voorafgegaan door een aantal sprekers; Marc Hendrickx, eerste schepen van de stad Mechelen, Toon Pans, voorzitter van Marnixring Gaston Feremans Mechelen heten de gasten welkom. Musicus en componist Jurgen De Pillecyn spreekt het In Memoriam uit.

De daaropvolgende samenzang wordt geleid door Urbain Van Asch, laureaat van de vijfde Gaston Feremansprijs. Daarna is er tijd en ruimte voor verbroedering met elkaar.

Afspraak om 19.30 uur aan de gedenkplaat voor Gaston Feremans aan ‘t Oud Conservaterioum, aan de Wollemarkt.

 

[foto Gaston Feremans: © Marivoet 1943]
 

 

Amaaai, das oek oeptéts zeunne:-)