'Plezante Wandeling' dit weekend in Vlaanderen Vakantieland

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Ferre (Uytterhoeven) en Rudi (De Mets) hebben dit jaar hun duizendste Plezante Wandeling gelopen.  Toch blijft deze ludieke tocht een succesnummer, en wordt ze nog doorlopend geboekt bij de twee stadsgidsen. Het Eén-programma Vlaanderen Vakantieland blikte stukken van de wandeling in, als item voor een reportage over Mechelen, waarin ook de nieuwe Belevingsgids 'Horen, zien en Mechelen', het Zotte Kunstkabinet, de beiaardschool,brouwerij Het Anker en Gunther Neefs de revue passeren.  Morgen, zaterdag is het te zien op het scherm om 18u10 en zondag om 17u15.  Enkele weken geleden was ik één van de gelegenheidsfiguranten voor deze Plezante Wandeling...

 

(Ferre en Rudi poseren met de reportster Daphne Paelinck bij het vertrek aan Opsinjoorke.  De gelegenheidswandelaars staan er geduldig en met koude voeten bij.  Je herkent links Greta Van Beethoven, nazaat van  de illustere Van Beethovenfamilie, en Hildegarde Van Miert tussen hen...)

 

Het blijft natuurlijk afwachten wat rest van uren filmen.  Want dat er grondig geknipt wordt is geen geheim.  Voor Ferre en Rudi, beslagen in hun vak, en met een perfect gevoel voor timing, schitterend op mekaar inspelend, was het toch wel een aparte ervaring.  Letten waar men moet staan voor de camera, stoppen, herhalen, dan eens uit die hoek, en dan weer uit de andere hoek gefilmd worden: 't is géén sinecure.    Ook wij - figuranten - probeerden zich zo goed mogelijk - en spontaan - in hun rol in te leven.  De meesten liepen de Plezante Wandeling in het verleden al één of zelfs meerdere keren mee.  Toch blijft het een toffe ervaring, omdat in al die jaren nieuwe stukjes of liedjes werden ingelast, teksten aangepast, geactualiseerd...   Het lachen moest dus duidelijk niet gefaked worden...

 

  

(filmen en gefilmd worden: een mengeling van wachten, alert blijven, en...geduldig scènes herhalen...)

(steeds hilarisch: de scène van Kwa Beth van 'Den Engel' die tot 'den Beer' werd herdoopt en Keizer Karel V - 'De Sjarel'....  Regisseur Etienne Bruylandt - met pet - monkelt tevreden.  )

  

  

(op de Schoenmarkt kan men natuurlijk niet voorbij 'ons Margriet'.  Er daar moet uiteraard het liedje "Zemme Margrietje oepzoa gezet..."  gezongen worden...

(kort overleg met regisseur Etienne Bruylandt op de IJzerenleen...)

   

(Op de Haverwerf wordt halt gehouden bij 'Loewieke Van Biethoven', en hier mag Greta Van Beethoven (links op tweede foto) de link met haar beroemd familielid uitleggen...)

    

(de draaidag werd besloten met een Gouden Carolus in Het Ankertje aan de Dijle op de Vismarkt...)

 

Uitzending:  zaterdag 18u10 en zondag 17u15 op Eén

 

 

 

 

 

 

Proficiat waarde collegae, en op naar de volgende 1000!

'k ben is kerjuis.  Godverdoemme Rudy, mé die sjal oep aove kop zèdde toch ma a lillek waof :-).

Ferre en Rudi zijn gevestigde waarden. Mochten ze een beursgang overwegen dan zit je bij hen veilig ( bij Wim Helsen ook natuurlijk! ).

dit wil ik zeker niet missen, dus voor alle veiligheid ga ik het ook nog eens opnemen   :)

 

@ sonia: opnemen is goed, mee deelnemen is beter ;-)

@Luc [11.41u]: Zo te zien hadden Ferre en Rudi daartoe slechts de halve Mεt over te steken, maar kwam geboren Antwerpenaar Wim om de kloof te dichten dan al bij ons stage lopen?

@Some: Bij geen van beide partijen zit je natuurlijk veilig maar de inhoud van het aangebodene verschilt natuurlijk!

Vandaag gemist?  Morgen herhaling!

Live gekeken én opgenomen ! Mechelen kwam weeral eens mooi in beeld ! Proficiat Rudi en Ferre en ook de mensen van de beiaardschool natuurlijk !